Târgu-Mureş:Tradiţiile populare mureşene diseară la Târnăveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dansatori
Dansatori

Spectacolul „Crăciunul pe valea inferioară a Târnavei Mici” va întruni peste 120 de artişti de muzică şi dansuri populare din zona Târnăveniului, în această seară de la ora 18.00, la Casa de Cultură din localitate. Manifestarea este organizată de Ansamblul popular Kokenyes, din Târnăveni, cu ocazia sărbătorii Crăciunului.

Repertoriul Ansamblului cuprinde dansuri româneşti, maghiare şi dansuri ţigăneşti caracteristice văii Târnavei Mici, dansuri din Voivodeni, Călata, Mădăraş, dansuri caracteristice văii Nirajului respectiv zonei Câmpiei Mureşului, jocuri populare pentru copii, obiceiuri populare caracteristice Crăciunului. Ansamblul în sine are  la activ peste o sută de reprezentaţii pe diferite scene din judeţ, în afara judeţului, respectiv peste hotare, reprezentând cu succes atât municipiul Târnăveni, cât şi toată valea inferioară a Târnavei Mici. „Vor urca pe scenă cele 4 grupe din cadrul ansamblului nostru şi vor oferi publicului un spectacol cu dansuri populare româneşti, maghiare şi ţigăneşti, tipice acestei zone a Târnavei. Suntem siguri că toţi cei prezenţi se vor simţi bine, mai ales că va fi un eveniment festiv, de sfârşit de an, în care să onorăm tradiţiile populare mureşene şi să arătăm publicului felul în care am evoluat din punct de vedere artistic”, ne-a declarat Gagyi Zoltan, directorul Ansamblului Kokenyes.

Invitaţi speciali în cadrul spectacolului vor fi trupa Horonvirag din Crăieşti şi Moldovan Horcath Istvan, alături de orchestra acestuia, care vor asigura acompaniamentul muzical pe durata evenimentului. Intrarea este liberă, iar organizatorii sunt convinşi că sala de spectacole a Casei de Cultură din Târnăveni va fi plină la începerea spectacolului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite