Târgu-Mureş:Tradiţiile japoneze, prezentate mureşenilor la Muzeul de Etnografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară situat în Piaţa Trandafirilor găzduieşte o serie de manifestări dedicate culturii japoneze.

„Zilele Japoneze” sunt organizate de Japan Culture Advance Team şi sponsorizate de Guvernul Japoniei şi au ca scop „familiarizarea românilor indiferent de vârstă cu tradiţiile şi cultura Japoniei”, după cum chiar Akiko Kimura, coordonatoarea proiectului, recunoaşte.

Program cu arome asiatice

În acest sfârşit de săptămână, atât mâine, cât şi duminică, mureşenii vor fi introduşi în mistica lume a culturii nipone. „Aşteptăm un număr cât mai mare de mureşeni la Zilele Japoneze, în special copiii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 99 de ani”, afirmă Angela Pop, directoarea Muzeului. Începând cu ora 10.00 va avea loc o prezentare a Kimonourilor (costumele tradiţionale japoneze n.r.), urmând ca de la ora 11.30 să aibe loc un atelier de pictură japoneză, intitulată Suiboku-ga.

Inedita caligrafie nipona, Shodo, va putea fi învăţată de cei interesaţi începând cu ora 12.30, iar de la ora 14.00 „Zilele Japoneze” de weekend se vor încheia cu vizionarea filmului Tonari no Totoro, în care sunt prezentate obiceiuri şi tradiţii japoneze. Un bilet de intrare la Muzeu este de 2 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru copii.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite