Târgu-Mureş:Tradiţii şi muzică la Festivalul Văii Gurghiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă artiştii de muzică populară, pe scena festivalului vor urca şi formaţiile Compact şi Talisman. În afară de programul muzical, vor mai avea loc concursul de pescuit, Cupa Văii Gurghiului la orientare turistică, concurs de taiat lemne şi concursul Frumoasa Frumoaselor Văii.

Continuă şi în acest an tradiţia Festivalului Văii Gurghiului din localitatea Ibăneşti, ajuns la ediţia a cincea. Mureşenii vor petrece de dimineaţa până seara, respectând tradiţiile populare din zonă, în spaţiul denumit „La Făncel”. Rând pe rând, pe scena festivalului vor urca artişti de renume ai muzicii populare, precum Dumitru Fărcaş, Aurel Tămaş, Irina Loghin şi Benone Sinulescu. În plus, fanii muzicii rock vor avea parte de concerte de neuitat ale trupelor Compact şi Talisman.

Mâncare şi concursuri tradiţionale


În afară de programul muzical, vor mai avea loc concursul de pescuit, Cupa Văii Gurghiului la orientare turistică, Cupa Văii Gurghiului la fotbal, concurs de taiat lemne şi concursul Frumoasa Frumoaselor Văii. Cel mai interesant concurs, menit să sublinieze caracterul tradiţional al manifestării, va fi cel în urma căruia va fi stabilit cel mai frumos şiu original costum popular, la care sunt invitaţi să participe toţi mureşenii cu vârsta peste 18 ani. „La concurs îi aşteptăm pe toţi cei care au un costum popular care să reprezinte lor zona de provenienţă, cu vârsta de la 18 la 100 de ani”, a comunicat Cristina Manoilă, purtător de cuvânt al Prefecturii Mureş.

La festivalul Văii Gurghiului, unul „de tradiţii, obiceiuri, voie bună şi aer curat” se vor servi preparate tradiţionale din zona cuprinsă de localităţile Gurghiu, Hodac, Ibăneşti, Reghin şi Solovăstru, precum bulz, mamaligă cu brânză, tocăniţă de oaie, scoruşe şi gogoşi. La festival sunt aşteptaţi în jur de 10.000 de localnici în cele două zile ale manifestării, accesul publicului fiind liber.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite