Târgu-Mureş:Tinerii mureşeni pot visa la o cariera în Poliţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala de agenţi de poliţie ,,Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca are disponibile  300 de locuri, din care 5 pentru romi. IJP Mureş recrutează candidaţi pentru admiterea la şcolile de poliţie din ţară, până la finele lunilor mai şi iunie, în funcţie de specializare.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş a început recrutările candidaţilor pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, şcolile de agenţi de poliţie, precum şi instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale Serviciului Român de Informaţii, pe locurile Ministerului Administraţiei şi Internelor. În fiecare an, sute de mureşeni cu vârsta până la 27 de ani, absolvenţi de liceu şi fără antecedente penale îşi depun dosarele la sediul IJP cu scopul clar de a lucra pentru asigurarea ordinii pe străzi.

Visez să devin poliţistă deoarece este un loc de muncă sigur. Dacă eşti corect, nu ai probleme, îţi faci meseria liniştit şi eşti plătit de Stat. În plus, mă pasionează domeniul acesta”, ne-a declarat Alexandra Hajdo, 21 de ani, studentă în Târgu-Mureş

Posturi disponibile în MAI

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din capitală are disponibile 40 de locuri la specializarea Drept şi 364 la ordine publică, dintre care 10 pentru persoanele de etnie romă. Tot la Bucureşti, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” caută 10 persoane interesate să se specializeze în „Psihologia Informaţiilor”. Şcoala de agenţi de poliţie ,,Vasile Lascăr” din Câmpina aşteaptă 1404 candidaţi, 20 de posturi fiind special pentru romi. Mureşenii care doresc să studieze mai aproape de casă pot opta pentru Şcoala de agenţi de poliţie ,,Septimiu Mureşan” din Cluj, care are libere 300 de locuri, dintre care 5 pentru romi.

Anual primim o avalanşă de dosare de la tineri mureşeni care visează să lucreze în Poliţie şi cu siguranţă situaţia va fi aceeaşi şi în acest an. E un avantaj pentru noi că aceştia cunosc sacrificiile şi beneficiile meseriei, iar noi îi putem selecta pentru examen pe cei mai buni dintre ei”, ne-a declarat Livia Popa, purtătoarea de cuvând a IJP Mureş. Recrutările se încheie la 31 mai pentru instituţiile de învăţământ superior şi la 30 iunie pentru şcolile postliceale.

Detalii şi pe internet


Informaţii legate de condiţiile legale de recrutare, documentele necesare, tematica şi bibliografia de concurs, pot fi obţinute la Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Mureş. Aveţi la dispoziţie numărul de telefon 0265 202.412 sau pagina de internet a Poliţiei Mureşene http://ms.politiaromana.ro.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite