Târgu-Mureş: Ţeapă... cu reducere de 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii sunt sfătuiţi să fie atenţi la reducerile din magazine
Mureşenii sunt sfătuiţi să fie atenţi la reducerile din magazine

Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului s-au apucat să verifice promoţiile şi lichidările de stoc de la magazinele din judeţ. Şi de această dată au apărut nereguli

Un raport dat astăzi publicităţii arată că din 32 de unităţi controlate, 21 au avut abateri. Comisarii au observat că în magazine  nu se indică perioada în care se efectuează vânzările  promoţionale şi informaţia că oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil.

De asemenea se practică vânzări promoţionale însă la unele articole textile pe etichetă sunt indicate 2 preţuri fără ca preţul vechi să fie barat sau în dreptul celor 2 preţuri să fie menţionat preţul vechi şi preţul nou

. O altă neregulă ar fi aceea că deşi magazinul  anunţă vânzări cu reducere de preţuri de 50 %, acestea nu sunt indicate pe fiecare produs. Alte magazine recurg la alt truc:   efectuează reduceri de preţ fară a indica pe eticheta produselor textile 2 preţuri.

Calcule

Cea mai mare neregulă rămâne însă cea a calculării reducerii. Chiar dacă se anunţă reduceri de 50 la sută, un calcul matematic arată că de fapt reducerile nu depăşesc 43 la sută. Astfel un caz concret arată că un produs  cu preţul de 429,99 lei costă după reducerea aplicată de 50% , 268,99 lei faţă de 214,99 lei cât ar fi trebuit.

Nereguli s-au mai constatat şi la afişarea codului unic deînregistrare la Registrul Comerţului sau lipsa instrucţiunilor de întreţinere la încălţămintea la care se practică vânzări promoţionale. Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Mureş au dat 25 de avertismente si patru amenzi în valoare totală de 12 mii de lei.

De asemenea, comisarii CJPC au oprit temporar  de la comercializare şi un număr important de produse.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite