Târgu-Mureş: Ţeapă cu locuri de muncă în Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atraşi de posibilitatea unui serviciu  mai bun, care să le asigure un trai decent, mai mulţi mureşeni au luat o mare ţeapă după ce au plecat în Cehia prin intermediul unei firme din oraş.

Au apelat cu încredere la serviciile PBM Union Jobs SRL, dar promisiunile iniţiale s-au dovedit a fi diferite faţă de realitatea din străinătate. „Am plecat mai mulţi, în luna martie, prin firma de intermedieri din Târgu Mureş.  Contractul era făcut în limba cehă şi nu ştim nu ştiu ce scria în el, dar am fost nevoiţi să semnăm. Eu am plătit un comision firmei din Târgu Mureş de 100 de euro şi mai trebuia să le plătesc, din primul salariu, încă 150 de euro. Ni s-a promis un salariu de 1000 de euro pe lună. Am lucrat în pădure o lună şi am primit de două ori avans câte 500 de coroane, adică echivalentul a 40 de euro“, a povestit Elekes Csaba, unul dintre mureşenii care susţin că au fost înşelaţi de firma cu pricina.

Blocaţi în Cehia

Elekes Csaba se consideră însă norocos, deoarece a primit bani de la rudele rămase în ţară pentru a-şi plăti drumul înapoi. Susţine însă că alţi 40 de români au rămas blocaţi în Cehia. „Oamenii sunt disperaţi, că urmează să fie evacuaţi din locul în care au fost cazaţi şi nu au bani să se întoarcă în ţară“, a mai spus Elekes.

Ministerul Afacerilor Externe cunoaşte situaţia românilor din Cehia, iar mâine consulul Marius Săvuică se va întâlni cu ei şi cu patronul firmei angajatoare. Managerul firmei mureşene de intermediere a forţei de muncă nu a putut fi contactat, deoarece este plecat din ţară. Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş a confirmat că a început o anchetă la firma respectivă.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite