Târgu-Mureş: Taxa de primă înamtriculare nu mai poate fi atacată în Instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo a precizat astăzi că legislaţia în ceea ce priveşte taxa de primă înamtriculare a fost modificată, astfel încât cei care vroiau să dea statul în judecată pe acest considerent să fie descurajaţi. Taxa de primă înmatriculare este acum conformă cu directivele Uniunii Europene.

Legislaţia în ceea ce priveşte taxa de primă înamatriculare a fost schimbată în luna decembrie, astfel că cei care vor să dea în judecată statul în această problemă s-ar putea să nu mai aibă câştig de cauză.  "Am o veste proastă pentru cei care vor să dea statul în judecată. Am schimbat legislaţia în luna decembrie, am făcut corecturi. Avem avizul motivat al avocatului general al Curţii Europene de Justiţie, care spune clar că această taxă nu este împotriva directivelor Uniunii Europene. Curtea Europeană trebuie să decidă într-o lună de zile, deci va fi creat un precedent. Vom trimite o scrisoare către Consiliul Suprem al Magistraturii, prin care Judecătoriile să ia act de decizia Curţii Europene de Justiţie în acest sens", a precizat ministrul Borbely Laszlo.

Potrivit ministrului, în toate ţările din Uniunea Europeană poluatorul plăteşte. "În România s-au importat anul trecut 210.000 de maşini second hand din care 130.000 mai vechi de zece ani. Un dealer poate aduce astfel de maşini dar trebuie să plătească o taxă mai mare. Nu ne putem permite să dăm 720.000.000 de lei într-un an pentru casarea a 190.000 de maşini şi să se aducă 130.000 de maşini mai vechi de zece ani din altă parte", a spus Borbely. 

Legat de maşinile mai vechi de producţie autohtănă, pentru care nu s-au plătit taxe de înamtriculare, dar care poluează mai mult decât cele second hand aduse din străinătate, ministrul a precizat că pe viitor se are în vedere instituirea unei taxe generale. 

"E în analiză pentru anul următor să introducem o taxă generală pentru maşini. E o altă politiciă, se poate analiza fiecare situaţie. Dar repet, nu suntem singurul stat care are taxă de primă înmatriculare, care corescpunde directivei europene"
, a precizat Borbely. 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite