Târgu-Mureş:Suspecţi reţinuţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii mureşeni au reţinut astăzi 22 de persoane suspecte că fac parte dintr-o reţea infracţională specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în dauna unor societăţi comerciale de leasing.

Potrivit poliţiştilor, descinderile au avut loc în această dimineaţă la 20 de locuinţe şi sedii de societăţi comerciale. „În această dimineaţă, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş (BCCO), sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Mureş (DIICOT) şi împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au descins la 20 de locuinţe şi sedii de societăţi comerciale aparţinând unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în dauna unor societăţi comerciale de leasing. Din cei 22 de membri ai grupării fac parte şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român Târgu-Mureş”, ne-a declarat Tiberiu Comşa, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş.

Înşelăciuni cu maşini de afară

Din cercetările poliţiştilor reiese că grupul era specializat în schimbarea „vârstei” unor maşini aduse din Ungaria, Germania sau chiar Lituania, cu ajutorul unui angajat RAR Mureş corupt.

Maşinile erau astfel „întinerite”, preluate de societăţile de leasing controlate de infractori, care le dezasamblau şi schimbau seriile de şasiu, iar ulterior le ofereau altor societăţi de leasing. Maşinile fiind vândute succesiv, se sporea de câteva ori valoarea reală a acestora, iar câştigurile erau enorme. Se pare că suspecţii reţinuţi de Poliţie ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 650.000 de euro. Procurorii DIICOT vor propune arestarea preventivă a celor 22 de suspecţi reţinuţi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite