Târgu-Mureş:Studenţii scapă de grija experienţei de lucru la angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii îşi vor găsi mai uşor de lucru după absolvire
Studenţii îşi vor găsi mai uşor de lucru după absolvire

Studenţii scapă de corvoada lipsei de experienţă prin intermediului programelor de practică educativă. Tinerii vor dezvolta şi implementa o întreprindere simulată, după care vor efectua un stagiu de pregătire la o firmă reală, fiind îndrumaţi de tutori.

Pentru a le facilita inserţia în mediul lucrativ, cei de la Universitatea „Dimitrie Cantemir” au început implementarea programului “Pregătirea practică a studenţilor – premisă a inserţiei eficiente pe piaţa muncii” în instituţia de învăţământ. Astfel, studenţii vor învăţa lucrând la firme axate pe specialitatea lor de studiu pentru a acumula experienţă şi a le facilita găsirea unui job. Universitatea mureşeană este prima din Târgu-Mureş care a implementat acest program cofinanţat din fondul social european, în valoare de 880.000 de euro şi care se întinde pe o perioadă de 36 de luni.

Programul constă într-un stagiu de 40 de săptămâni în care cei aproximativ 400 de studenţi înscrişi vor simula activitatea la o firmă sau o întreprindere, respectând practicile normale de lucru. Programul are scopul de a oferi pe piaţa muncii specialişti pregătiţi practic, care pot intra imediat după absolvire în activitate, fără perioade de probă sau învăţare”, ne-a declarat drd. Laura Avram, lector universitar în cadrul Universităţii “Dimitrie Cantemir”.

În total vor fi organizate trei astfel de stagii de pregătire, iar avantajele studenţilor sunt consistente, având în vedere că aceştia vor învăţa să lucreze în echipă şi vor simţi pe propria piele mecanismele de funcţionare a unei firme de succes.

În plus, după cele 40 de săptămâni de practică va avea loc un stagiu de trei săptămâni la o firmă reală, unde studenţii vor fi îndrumaţi de tutori specializaţi în domeniul economic. În cele trei săptămâni, studenţii vor putea pune în aplicare ce au învăţat pe parcursul celor 40 de săptămâni din timpul stagiului.

Burse pentru absolvenţi

Programul de pregătire practică a studenţilor este disponibil oricărui student din ţară, indiferent dacă este student la „Dimitrie Cantemir” sau nu. În plus, înscrierea este gratuită, iar la finalul stagiului de 43 de săptămâni fiecare absolvent va primi o diploma de absolvire a programului şi o bursă de 430 de lei. Până la începutul lunii ianuarie au loc înscrierile în stagiul de pregătire, iar acestea se fac la etajul al treilea al sediului Universităţii „Dimitrie Cantemir”, pe baza unei copii după actul de identitate şi a unui act doveditor al faptului că viitorul stagiar este student.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite