Târgu-Mureş:Strada Insulei arată ca după bombardament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezastru pe strada Insulei
Dezastru pe strada Insulei

Şoferii de taxi declară la unison că strada Insulei este cel mai mare coşmar al lor. Traficul se desfăşoară pe două sensuri, ceea ce înseamnă că şoferii intră deseori pe contrasens pentru a ocoli tranşeele din drum.

Traficul rutier pe strada Insulei este aproape imposibil din cauza numeroaselor gropi apărute după topirea zăpezilor. Strada preia o mare parte din traficul de tonaj greu din municipiu, din zona Libertăţii înspre partea industrială a Târgu-Mureşului, dar şi spre Sâncrai. Sutele de camioane care circulă zilnic în zonă au distrus cam tot ce mai era de distrus din partea carosabilă, astfel că porţiunea respectivă de drum îi „invită” pe conducătorii auto la gropi şi denivelări ca pentru un traseu off-road. Traficul se desfăşoară pe două sensuri, ceea ce înseamnă că şoferii intră deseori pe contrasens pentru a ocoli tranşeele din drum. Reporterii Adevărului de Seară au identificat una dintre cele mai serioase gropi de pe Insulei, situată în spatele stadionului Trans-Sil, unde îşi dispută meciurile echipa de eşalon secund FCM Târgu-Mureş. Aceasta are peste un metru diagonală şi o adâncime de aproximativ 10 centimetri. „Faceţi poze la gropi, că nu se mai poate aşa”, ne-a strigat un şofer de TIR în timp ce se chinuia să circule în condiţii normale.

Groaza şoferilor de taxi

Dacă TIR-urile se descurcă mai bine în trafic, în ciuda craterelor, şoferii de taxi declară la unison că strada Insulei este cel mai mare coşmar al lor. „Nu circul pe Insulei decât dacă efectiv nu am altă soluţie pentru a ajunge la destinaţie. E pur şi simplu groaznic traseul respectiv”, ne-a declarat Bernard Kovacs, şofer de taxi. În plus, între taximetrişti (majoritatea şoferi de Dacia Logan n.r.) au început să apară şi primele bancuri pe seama traficului de pe strada Insulei: „noroc că a apărut Dacia de teren, că astfel nu mai e nevoie să se repare strada”.

Insulei în reparaţii capitale


„Anul acesta strada Insulei va intra în reparaţii capitale, iar noi va trebui să mutăm traficul greu în Sâncrai. Dar nu putem face acest lucru încă, deoarece în Sâncrai se vor face lucrări de canalizare, iar traficul în comună va fi blocat”, ne-a declarat directorul Administraţiei Domeniului Public, Lucian Racz. Din păcate pentru şoferii mureşeni, încă se caută soluţii pentru coordonarea lucrărilor, deoarece e imposibilă blocarea totală a traficului în zonă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite