Târgu-Mureş: Start la vaccinarea antigripală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie mureşeni primesc de astăzi dozele de vaccin foto Arhivă
Medicii de familie mureşeni primesc de astăzi dozele de vaccin foto Arhivă

Medicii de familie mureşeni primesc începând de astăzi cele 27.000 de doze de vaccin antigripal, necesar imunizării persoanelor cu grad ridicat de îmbolnăvire.

Dozele primite de la minister de către Direcţia Sanitară Mureş vor fi împărţite începând de astăzi medicilor de familie. "Pentru întreg judeţul au fost solicitate 73.882 de doze, dintre care am primit deja săptămâna trecută prima tranşă de 27.000 pe care astăzi începem să o împărţim medicilor de familie. În maxim trei zile toţi medicii mureşeni vor avea acest vaccin. Recomandăm pacienţilor cu risc de îmbolnăvire să se prezinte la medicul de familie pentru a se programa pentru vaccinare”, a precizat Gabriela Uifălean, purtător de cuvânt al DSP Mureş.

Vaccinul este gratuit pentru mureşenii de peste 65 de ani şi pentru cei cu boli cronice, în special respiratorii şi cardiovasculare. Ceilalţi mureşeni îşi pot achiziţiona vaccinul din farmacii, la recomandarea medicului de familie.

„A doua tranşă de vaccinuri va sosi la mijlocul acestei luni, iar până la sfârţitul lui noiembrie vom primi toate cele 73.882 de doze solicitate”, a mai spus Gabriela Uifălean.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite