Târgu-Mureş: Start la cursurile de echitaţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune despre cai, cum că ar fi animale intuitive, care pot simţi starea celui care îi călăreşte. Dacă vreţi să vă convingeţi de acest lucru, puteţi urma cursurile de echitaţie organizate de Baza hipică „Romsilva” din Târgu-Mureş.

Antrenamentele au loc de două ori pe săptămână, iar cine iubeşte cu adevărat caii, poate ajunge chiar să facă parte din lotul de sportivi, ce fac performanţă în domeniu. Înscrieriele pentru cursurile de echitaţie au început deja, dar nu au un termen limită.

Se pot înscrie atât adulţi cât şi copii, începând de la şapte ani. Nu există limită de vârstă la adulţi. Cel mai vârstnic cursant avea  64 de ani, deci se poate, dacă există voinţă”, a precizat Mădălina Henteş, antrenoare la Baza hipică „Romsilva”. Cursurile de iniţiere se întind pe durata a zece şedinţe  cu una gratis,  sau douăzeci de şedinţe cu una gratis.

„Preţul pentru zece şedinţe este de 350 de lei, iar pentru douăzeci de 600 de lei.O şedinţă durează în medie 30 de minute, pentru că e foarte solicitantă”, a precizat antrenoarea.

Doi cai blânzi


Baza hipică „Romsilva” deţine 87 de cai în total, dintre care 18 sunt folosiţi pentru sport, iar opt la trăsura, ce poate fi închiriată pentru diverse evenimente. „Dintre caii de sport, doar doi sunt utilizaţi pentru cursurile de iniţiere, fiind cai blânzi, învăţaţi cu copiii. Cursanţii care au talent pot fi selecţionaţi mai apoi în lotul de spotivi şi pot ajunge să facă performanţă în cadrul clubului, participând la concursuri în ţară şi peste hotare. Momentan sunt 18 astfel de tineri, iar în total numărul celor care urmează cursurile depăşeşte 30 de persoane. Lista este în continuare deschisă, se poate înscrie oricine, chiar şi cei cărora le e frică de cai, pentru că urmând cursurile îşi pot învinge această teamă”, a spus antrenoarea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite