Târgu-Mureş: Spitalul din Sighişoara intră în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea Spitalului municipal din Sighişoara intră în reabilitare. Pentru reparaţiile la corpul B al clădirii urmează să fie alocaţi 2.900.000 de lei.

Spitalul municipal din Sighişoara funcţionează într-o clădire declarată monument istoric, veche de peste o sută de ani, a cărui grad de uzură ajunge la 70%. Situaţia se va schimba din acest an, deoarece corpul B al clădirii a fost dat în folosinţa gratuită Companiei Naţionale de Investiţii, care l-a inclus în Programul de acţiuni pe anul 2010. Lucrările de reparaţie a coprului B de clădire au fost scoase la licitaţie, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 2.900.000 de lei.

Vor fi realizate lucrări de consolidare a peretelui median longitudinal,  se vor face intervenţii la planşeu, urmând a fi înlocuite atât profilele metalice cât şi elementele de lemn degradate, se vor tencui pereţii degradaţi, se va demola parţial coşul de fum dezafectat şi se va realiza consolidarea acestuia.

Conform Companiei Naţionale de Investiţii, durata de realizare a  lucrărilor este de 4 luni de la emiterea Ordinului de începere a scestora. Corpul B adăposteşte secţiile ATI, neurologia, chirurgia, urologia, ORL, cabinete din ambulatoriul de specialitate, radiologia şi imagistica medicală, plus saloanele unde se află 75 de paturi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite