Târgu-Mureş: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, singurul de categoria I din Regiunea 7 Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este singura unitate medicală de categoria I din judeţ dar şi din Regiunea 7 Centru. Pacienţii care se adresează unei unităţi medicale de categoria I primesc  tratament specializat la cel mai înalt nivel pentru toate afecţiunile de care suferă.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a trimis la Bucureşti propunerile de clasificare a spitalelor din judeţ. Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este singurul clasificat provizoriu la categoria I. Spitalul Clinic Judeţean se încadrează la categoria II, iar spitalele municipale din Reghin, Târnăveni şi Sighişoara la categoria IV.

Servicii medicale complexe

Singurul spital din judeţ, care îndeplineşte criteriile de clasificare în categoria I este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. „Funcţionăm ca un spital cu cel mai înalt grad de competenţă din ţară, care asigură asistenţă medicală complexă, deservind pacienţi atât din judeţul Mureş, cât şi din cele învecinate. Momentan funcţionăm ca şi spital regional, pentru că 30% din pacienţii trataţi aici provin din alte judeţe”, a precizat Lavinia Cosma, purtător de cuvânt al SCJU.

Unitatea poate oferii pacienţilor toate serviciile medicale de specialitate. „SCJU va semna un contract cu Spitalul Clinic Judeţean, prin care va asigura servicilei medicale pentu specialităţile boli infecţioase, pneumologie şi psihiatrie, pe care SCJU nu le are în prezent”, a precizat Lavinia Cosma.

Pentru pacienţi, avantajul acestei clasificări va fi faptul că vor putea fi trataţi în acelaşi spital pentru toate afecţiunile de care suferă. Pentru spital, avantajul va fi cel al finanţării, pentru că o clasificare mai mai mareînseamnă un buget mai mare. 

Nu doar spitalele de stat au cerut o clasificare ci şi cele private. „Am depus la minister un plan de conformare, care ne va clasifica în categoria III. Planul respectiv prevede ca până la sfârşitul anului să avem un laborator de anatomie patologică, dar şi specializările pediatrie, chirurgie maxilo facială şi pneumologie”, a precizat Ionela Ciotlăuş, directorul economic al centrului medical "Nova Vita".

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite