Târgu-Mureş: Spitalele mureşene vor trece în subordinea autorităţilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit ministrului Sănătăţii, Cseke Attilla, spitalele din ţară vor trece în subordinea autorătăţilor locale până la 1 iulie. Motivaţia ar fi faptul că autorităţile locale pot accesa mai uşor fonduri europene pentru instituţiile sanitare.

În comunicatul postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, ministrul Cseke Attila doreşte o mai mare implicare a autorităţilor locale în procesul de descentralizare a sistemului sanitar.

Autorităţile locale sunt cele care pot accesa fonduri europene pentru susţinerea instituţiilor sanitare, spre deosebire de minister, care nu este autoritate de management. În cadrul Programului Operaţional Regional nu există programe dedicate în mod special sănătăţii, iar dorinţa noastră este ca în perioada următoarea de programare, ce va începe din 2014, să existe o axă pentru programe” a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, eficientizarea sistemului sanitar este strâns legată de coordonarea activităţii spitalelor în pe plan local. În Târgu-Mureş există două spitale: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş. Dacă primul a acumulat în decursul ultimilor ani datorii de peste 60 de milioane de lei, cea de-a doua instituţie sanitară nu are arierate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite