Târgu-Mureş:Spectacolul „Hoţii” deschide stagiunea la Teatru 74

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distribuţia spectacolului îi are pe actorii Marius Turdeanu, Theo Marton şi Cătălin Mîndru. Piesa de teatru a fost selecţionată pentru ediţia din acest an a Festivalul Naţional de Teatru, ce va avea loc în luna noiembrie.

Teatru 74 îşi deschide noua stagiune duminică la ora 19.00, cu spectacolul „Hoţii” de Conor McPherson, în regia lui Cristi Juncu. După o pauză de aproape trei luni, spectacolele de teatru neconvenţional din Bastionul Măcelarilor al Cetăţii Medievale se întorc la Târgu-Mureş. Din distribuţie fac parte actorii Marius Turdeanu, Theo Marton şi Cătălin Mîndru, care vor oferi tuturor spectatorilor prezenţi o oră şi douăzeci de minute de delicii actoriceşti. Spectacolul este, în fapt, o poveste în care toţi trei actori sunt personaje principale, în propria versiune a unei întâmplări din viaţă. Fiecare îşi coace gogoaşa proprie, reinterpretând evenimente peste care a trecut timpul.

Spectacolul „Hoţii” poate fi, dincolo de rememorarea unei întâmplări din trecut, o succesiune de fotografii făcute la vârste diferite, peste care se aşterne praf şi timp. Ochiul le percepe distanţat, rece. Imaginile declanşează, însă, resorturi necunoscute, care fac privitorul să se bălăcească surprins într-o efuziune vulcanică de vorbe care curg, curg, curg”, îşi descrie Cristi Juncu piesa.

Conor McPherson e considerat ca fiind unul din cei mai buni dramaturgi contemporani irlandezi. Este, în acelaşi timp, şi regizor de teatru şi film. Cartea „This lime tree bower” a fost ecranizată în 2000, cu titlul de „Saltwater”, în regia autorului. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei întreg şi 5 lei cu reducere pentru elevi, studenţi, pensionari sau în cazul rezervărilor. Rezervările se efectuează online, completând formularul de pe site-ul instituţiei, www.teatru74.ro.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite