Târgu-Mureş: Spectacol pe cer, la Festivalul de Parapantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii vor avea ocazia să vadă un spectacol aerian deosebit
Mureşenii vor avea ocazia să vadă un spectacol aerian deosebit

Însetaţii de adrenalină vor avea ocazia să zboare, gratuit, cu parapanta. Zeci de parapantişti, amatori sau profesionişti, se vor întrece, în weekend, pe dealul de lângă Ernei, la cea de-a treia ediţie a Festivalului de Parapantă „Mureş Fly“.

La eveniment sunt aşteptaţi toţi mureşenii dornici să privească spectacolul din aer, iar cei însetaţi de adrenalină vor putea zbura alături de un instructor profesionist.

Concurs de precizie a aterizării

După ce, diseară, concurenţii vor fi prezenţi la şedinţa tehnică în care vor afla ultimele detalii despre concurs, mâine dimineaţă, de la ora 11.00, se vor alinia la start, pe dealul de lângă localitatea Ernei.

 „La eveniment şi-au anunţat prezenţa aproximativ 50 de parapantişti din ţară şi din Ungaria, dintre care  40 vor participa mâine la concursul de precizie a aterizării. Concurenţii vor fi nevoiţi să aterizeze cât mai aproape de zona marcată de organizatori. Ei vor avea între două şi şase încercări, în funcţie de condiţiile meteo. Cei care vor arteriza cel mai aproape de zona marcată, vor fi desemnaţi câştigători. De asemenea, dacă vremea ţine cu noi, vom acorda un premiu special parapantistului care va zbura pe distranţa cea mai lungă“, a spus Szutor Zsigmond, organizatorul evenimentului.

La concurs vor participa atât fete, cât şi băieţi. Câştigătorii vor fi premiaţi sâmbătă seara, iar apoi vor fi răsplătiţi şi cu un gulaş cald din partea organizatorilor. Ziua de duminică va fi dedicată zborului la liber. Cei mai buni parapantişti vor fi selecţionaţi pentru Lotul Naţional al României.

La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi mureşeanul Alexandru Donisan, care a reprezentat România la Campionatele Mondiale de Parapantă din Turcia.

Zboruri gratis pentru mureşenii

Mureşenii care vor veni la eveniment vor putea zbura alături de un instructor de parapantă profesionist. Zborurile vor avea loc sâmbătă şi duminică, în funcţie de condiţiile meteo, iar doritorii trebuie să se adreseze organizatorilor pentru a fi trecuţi pe o listă. Zborurile vor fi gratuite pe durata întregului eveniment.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite