Târgu-Mureş: Spaţiu de joacă pentru copii într-un fost... spaţiu „de homeless”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii se pot juca pe balansoare ori se pot da pe tobogane, acestea înlocuind băncile pe care în trecut dormeau vagabonzii. Este al 15-lea spaţiu de joacă dat în folosinţă în Dâmbu Pietros, urmând ca în scurt timp să mai fie amenajat unul, pe strada Parângului.

Locuitorii cartierului Dâmbu Pietros se pot bucura de un nou spaţiu verde, amenajat pe terenul unei zone verzi fără utilitate de pe Bulevardul 1848, aproape de parcul central din cartierul mureşean. Spaţiul a suferit o retuşare completă la sfârşitul săptămânii trecute, devenind dintr-un loc uzitat de câinii vagabonzi sau de oamenii fără adăpost, într-un loc elegant de joacă pentru copii.

În noul parc au fost montate montat opt echipamente de mobilier de joacă (balansoare, tobogane n.r.) şi gropi de nisip pentru copiii cu vârste între 1 şi 10 ani, în valoare totală de aproximativ 2.500 de lei. Tot pentru cei mici a fost amplasat şi un balansoar cu arcuri, asemănător celui deja existent la Platoul Corneşti.

Bucurie pentru părinţi şi copii

Angajaţii Primăriei au fost ajutaţi de către locatarii din zonă în momentul amenajării parcului pentru copii, aceştia fiind sătui de lipsa de utilitate a spaţiului verde. „E o plăcere să văd cum se joacă fiica mea aici. Soţul lucrează, iar eu vin cu Zsuzsanna în fiecare zi în parc şi ne dăm pe tobogan sau facem forme în nisip, mai ales că vremea e încă foarte frumoasă. Mai demult nu îmi plăcea locul ăsta, noaptea era plin de oameni ai străzii sau de câini fără stăpân, iar acum parcă e o oază în deşert pentru cei care locuiesc în apropiere”, spune Margit Tomcs, 32 de ani, mama lui Zsuzsanna, o fetiţă în vârstă de 4 anişori.

Şi copiii care locuiesc aproape de zona respectivă sunt încântaţi că au un nou spaţiu de joacă, între betoanele din cartier. „Îmi place aici, mă joc cu prietena mea după ce terminăm şcoala, cu păpuşi şi jucării de pluş, dar mă dau şi pe hintă”, spune Ela, 7 ani, elevă în clasa întâi. Acesta este al 15-lea spaţiu de joacă amenajat în cartierul Dâmbu Pietros, urmând ca în următoarele trei săptămâni să fie dat în folosinţă încă unul, situat pe strada Parângului, în spatele fostului magazin Orient.

Decizia a fost luată de cei de la Administraţia Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş întrucât în zona respectivă locuiesc foarte mulţi tineri părinţi, astfel că un nou „baby park” este aşteptat de locatari.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite