Târgu-Mureş: Şoferii mureşeni pot merge 100 de kilometri cu opt lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinuţele economice sunt utile atât pentru tineri cât şi pentru vârstnici
Maşinuţele economice sunt utile atât pentru tineri cât şi pentru vârstnici

Maşinuţele economice nu necesită carnet de conducere, ci doar un atestat ca pentru conducerea unui scuter, ce costă 12 lei.

Mureşeanul Osvath Ferenc beneficiază din plin de pe urma crizei economice, care îu determină pe mureşeni să fac economii în orice domeniu. Comerciantul importă şi vinde o serie de maşinuţe economice, care pe lângă faptul că au un consum foarte mic la suta de kilometri parcurşi, nici nu necesită carnet de conducere.


Modele noi

Osvath Ferenc şi-a început afacerea în luna decembrie, iar de atunci a reuşit să vândă şapte astfel de maşini, unor cumpărători veniţi din întreaga ţară. Văzând că cererea este în creştere, comerciantul a diversificat marfa, importând acum un model foarte apreciat în Franţa.

Maşinuţele marca Aixam sunt foarte renumite în Franţa, aşa că am deci să le aduc şi pe piaţa românescă. Cele pe care le-am importat au anul de fabricaţie 2003”, spune comerciantul, care importă şi piesele de schimb pentru acestea.

Maşină pentru toate vârstele

Maşinuţele economice se adresează oamenilor de toate vârstele. „Sunt foarte avantajoase pentru că nu necesită carnet de conducere, ci doar un atestat ca pentru un scuter. Astfel, am comenzi de la tineri care încă nu au împlinit 18 ani, sau de la părinţi care, decât să dea bani pe un scuter, preferă să le ofere copiilor o maşină cu patru roţi, care e mult mai sigură”, precizează Osvath Ferenc.

Nu doar tinerii sunt interesaţi de acastă maşinuţă, ci şi pensionarii şi chiar persoanele cu handicap. „Sunt mulţi surdo-muţi sau persoane cu handicap locomotor, care acum se deplasează în nişte cărucioare speciale, care au venit şi s-au interesat de aceste maşini”, spune comerciantul.

Reduceri de preţ

Proprietarii unor astfel de maşini pot face într-adevăr o economie substanţială la carburant, deoarece consumul de motorină este foarte mic. „Maşinile au un motor Diesel cu doi cilindri, au un rezervor de 60 de litri şi consumă doi litri de motorină la suta de kilometri”, spune comerciantul. Preţul unei astfel de maşinuţe este între 1.600 şi 2.200 de euro, negociabil.

„Pentru cele pe care la am acum pe stoc am şi carte de identitate, deci p
roprietarii nu mai sunt nevoiţi să meargă la R.A.R. să plătească în plus”, adaugă Osvath Ferenc. Pentru a cumpăra o asfel de maşină doritorii pot suna la telefon 0745.901.133 ori 0733.049.988, sau pot trimite un e-mail la adresa ferenc.osvath@yahoo.com.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite