Târgu-Mureş:Societatea românească, disecată în Cetatea Medievală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinţele Cetăţii
Conferinţele Cetăţii

Publicistul Eugen Istodor va fi primul invitat din acest an al Conferinţelor Cetăţii, care vor debuta în această seară de la ora 18.00 cu dezbaterea liberă pe tema „Idei fixe în societatea românească. După 20 de de ani”. Conferinţele Cetăţii, proiectul iniţiat de Teatru 74 şi realizat în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureş, a adus în ultimii ani în Cetatea Medievală personalităţi de marcă ale culturii româneşti pre

Astăzi i-a venit rândul lui Eugen Istodor, cunoscut membru al Uniunii Scriitorilor, care semnează de câţiva ani reportaje şi interviuri în Dilema Veche. „La Târgu-Mureş vom analiza societatea în care trăim, după 20 de ani de la Revoluţie, 20 de ani în care nu am depăşit statutul de vieţaşi. Pentru a înţelege prezentul, trebuie să disecăm trecutul”, ne-a declarat Eugen Istodor. Scriitorul de la Dilema Veche îşi va prezenta şi cele trei cărţi publicate anul trecut: „Cartea vieţii mele. Sulea 31, N3, sc. 2. Cu ocazia comunismului”, „Vieţaşii de pe Rahova” (care va fi pusă în scenă la ora 20.00 n.r.) şi „Dicţionarul ideilor fixe. După 20 de ani”, de la care a pornit ideea dezbaterii din această seară.


Libertatea Dilemei Vechi


Autorul consideră că activitatea la Dilema Veche l-a ajutat în cariera de scriitor. „La Dilema Veche am întâlnit libertatea de a scrie ce simt, fără constrângeri. Practic, una din cărţile mele a fost creată pe baza interviurilor din Dilema, iar acest lucru e definitoriu pentru importanţa publicaţiei respective în viaţa mea”, a completat Eugen Istodor. La dezbaterea din Teatru 74 vor participa cele mai importante nume din cultura mureşeană, alături de studenţi ai universităţilor din oraş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite