Târgu-Mureş: Sighişoara a pierdut „Premiul Europei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sighişoara s-a clasat pe locul doi în competiţia pentru „Premiul Europei”, cea mai înaltă distincţie accordată unui oraş din partea Consiliului Europei.

 Sighişoara a fost singurul oraş din ţară care a participat la această competiţie, concurând alături de oraşele Landerneau (Franţa), Hunfeld (Germania), Corciano (Italia) şi Poznan (Polonia). Fiecare oraş s-a prezentat în concurs cu un film de prezentare, iar decizia a finală a fost luată la Strasbourg de un juriu de specialitate.

Câştigătoare au fost declarate oraşele Landerneau (Franţa) şi Hunfeld (Germania), care s-au prezentat în tandem, obţinând împreună patru voturi. Pe locul II s-a clasat Sighişoara, care a obţinut două voturi, urmat de Corciano din Italia, care a obţinut un vot.

Până în prezent, Sighişoara a obţinut în anul 1998 Diploma Europeană, în 1999 Drapelul de onoare şi în 2003 Placheta de Onoare. Premiul Europei era singurul care lipsea din palmaresul oraşului, iar câştigarea lui ar fi fost o oportunitate de promovare a brandului Sighişoara-Transilvania şi implicit a brandului turistic al României peste hotare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite