Târgu-Mureş: Servicii medicale nedecontate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spital (Arhivă)
Spital (Arhivă)

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Florin Gomotârceanu, afirmă că i-a scris ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, un memoriu în care cere decontarea serviciilor medicale realizate, precizând că anul trecut circa 10.000 de cazuri rezolvate de spital n-au fost plătite.

Managerul SCJU Târgu Mureş a declarat că solicită Ministerului Sănătăţii decontarea serviciilor medicale în funcţie de cât a realizat unitatea sanitară.

"I-am propus ministrului decontarea la realizat. Este un lucru evident că spitalul, ca să supravieţuiască în condiţii de rentabilitate economică sau să fie pe zero, să nu meargă pe minus, decontarea serviciilor medicale trebuie făcută la realizat, deci dacă un bolnav mă costă 10.000 de lei, va trebui să primesc 10.000 de lei. Sau dacă spitalul face 50.000 de cazuri pe an, externate, sigur că va trebui să-şi primească banii pe 50.000 de cazuri, nu pentru mai puţine cazuri, cum a fost anul trecut: am avut 40.000 de cazuri plătite, iar spitalul a făcut 50.000 de externări", a spus Gomotârceanu, citat de Mediafax.

El a adăugat că SCJU Târgu Mureş este o unitate de elită şi foarte mulţi pacienţi vin din toate zonele ţării, adresabilitatea unităţii sanitare fiind mult mai extinsă decât teritoriul judeţului Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite