Târgu-Mureş: Seri cu săli pline şi aplauze la Teatru şi Palat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii au parte de spectacole noi pentru timpul lor liber, dar şi de scumpiri. Teatru 74 va scumpi biletele din februarie. Florin Piersic va fi sărbătorit marţi de ziua sa, iar Tudor Gheorghe va aniversa 10 ani de la primul concert simfonic, tot la Târgu Mureş.

Mureşenii sunt invitaţi la Teatrul Naţional în această seară, de la ora 19, unde pot vedea spectacolul "Krum". Hanoch Levin, autorul piesei, este unul dintre acei dramaturgi deveniţi „la modă”, nu numai în Europa, ci şi la noi în ţară (Textul  piesei “Krum” a fost montat de Radu Afrim la Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, textul “Requiem” a fost pus în scenă la Teatrul Bacovia din Bacău în regia lui Alexandru Hausvater, iar “Yacobi şi Leidental”, aparţinând aceluiaşi autora fost montată la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, regizată de Elie Malka).

Compania “Liviu Rebreanu” a Teatrul Naţional din Târgu-Mureş propune spectatorilor o variantă a textului piesei “Krum”, în regia semnată de Theodor Cristian Popescu.

Alternativa, Teatru 74


Teatru 74 vă aşteaptă tot astăzi la ora 19 să vedeţi spectacolul “Hoţii” de  de Conor McPherson, în regia semnată de Cristi Juncu, avându-i în distribuiţie pe actorii Theo Marton, Marius Turdeanu şi Cătălin Mîndru. Publicul va putea urmări trei bărbaţi şi felul fiecăruia de-a povesti, detaliile care-i compun, amintindu-şi o poveste. “Gustul fiecărei gogoşi pe care fiecare şi-o coace, reinterpretând evenimente din viaţă care, lăsate în aluatul lor, ar putea să mustească amărui pe dinăuntru”, este parte a descrierii tentante pentru mureşenii iubitori de teatru.

Aceştia îşi pot rezerva bilete online, beneficiciind astfel de o reducere de 5 lei din preţul integral de 15 lei. Elevii şi studenţii beneficiază de tarife preferenţiale de 5 lei. Din luna februarie preţurile biletelor la 74 se vor modifica şi ele vor costa 20 lei integral şi 15 lei cu rezervare, elevii, studenţii şi penionarii urmând să plătească 10 lei.

Piersic, sărbătorit marţi


Târgumureşenii îl vor putea aplauda şi sărbători pe Florin Piersic cu o zi înainte ca acesta să împlinească 74 de ani. Marţi 26 ianuarie, la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, iubitorii de teatru vor putea vedea spectacolul "Străini în noapte", regizat de Radu Beligan, alături de Emilia Popescu. “A fost dorinţa maestrului să susţinem acest spectacol la Târgu Mureş şi să sărbătorească aici pentru că a fost întotdeauna primit cu drag şi e foarte iubit”, ne-a declarat Vlad Gheorge, organizatorul spectacolului.

Un alt artist iubit de publicul general care va atrage ropote de aplauze este Tudor Gheorghe. Spectacolul său, “Anotimpurile mele Iarna – Primăvara 2010”, ce va marca aniversarea a 10 ani de la primul concert simfonic, este programat sâmbătă 6 februarie, de la ora 19.00, la Palatul Culturii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite