Târgu-Mureş: Scenă de război, pe platforma Carbid Fox din Târnăveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei clădiri ale gigantului comunist Carbid Fox au dispărut în câteva secunde, într-o imagine spectaculoasă.

Clădirile mari au fost puse la pământ printr-o implozie controlată. În mai puţin de un minut, trei clădiri imense au fost dărâmate. Pentru o singură clădire a fost nevoie de cel puţin 36 de kilograme de explozibil, care a ras totul. Detonările s-au făcut în mai multe etape, fără riscuri şi propbleme.

Pregătirile pentru o astfel de acţiune au loc cu cel puţin o lună înainte, când pirotehniştii şi specialiştii măsoara fiecare centimetru de beton. La o singură clădire este nevoie uneori de cel puţin 500 de găuri.Acţiunea face parte din programul de ecologizare a zonei oraşului Târnăveni. Proprietarul care a cumpărat combinatul doreşte nivelarea zonei.

In anul 2009, Carbid Fox-ul a fost cumpărat de austrieci, în luna iulie, cu suma de aproape 5 milioane de lei. Asta dupa ce unul dintre cele mai renumite combinate din ţară ,Carbid Fox-ul a intrat in faliment, în aprilie 2006. Începând cu anul acesta, a început demolarea gigantului, iar această implozie, vine după ce alte clădiri ari au fost puse la pământ. 

Proprietarul a decis să demoleze totul, deoarece ani la rând hoţii de fier vechi din zonă au furat tot ce se putea.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite