Târgu-Mureş:Scăpăm în sfârşit de grija locurilor de parcare din centru?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria visează la o parcare subterană amenajată sub Piaţa Trandafirilor, care să includă peste 400 de locuri de parcare. Investiţia se preconizează a fi realizată fie din fonduri europene, fie din fonduri private, printr-un parteneriat public privat.

Coşmarul şoferilor mureşeni care nu-şi găsesc un loc de parcare în zona centrală a oraşului va lua sfârşit în următorii ani. Cea mai mare parcare subterană din Târgu-Mureş va fi construită chiar sub Piaţa Trandafirilor, iniţiativa Municipiului de a realiza această investiţie datorându-se în special numărului insuficient de locuri de parcare în zona centrală a oraşului, modului inadecvat în folosire a străzilor pentru parcarea autoturismelor şi diminuării caracterului pietonal în interiorul centrului oraşului.

Acest fapt, spun specialiştii de la SC „Bogart Construct” SRL din Cluj Napoca - elaboratoare a proiectului, va permite continuarea funcţiunilor administrative şi de locuire din centrul oraşului, evitându-se astfel degradarea ireversibilă a clădirilor cu caracter istoric. Studiul de fezabilitate studiază posibilitatea de amenajare a 382 (varianta A-8,9 milioane euro), 415 (varianta B-9,4 milioane euro) sau chiar 674 (varianta C-11,9 milioane euro) locuri de parcare.

Elaboratorul recomandă scenariul prezentat în varianta ”B”. Parcarea subterană ar urma să fie dezvoltată pe un singur nivel subteran dar conformat ca fiind un singur corp, pe o suprafaţă de 12.320 metri pătraţi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite