Târgu-Mureş: Scăpăm de aparatele electrocasnice vechi la începutul lui decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii sunt aşteptaţi la Marea Debarasare foto Arhivă
Mureşenii sunt aşteptaţi la Marea Debarasare foto Arhivă

Ultima ediţie pe 2010 a campaniei naţionale de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de la populaţie, denumită „Marea debarasare” va avea loc la Mureş între 3 şi 4 decembrie.

O premieră în ceea ce priveşte spaţiul de desfăşurare a campaniei este reprezentată de faptul că debarasarea deşeurilor electrice se va face şi în mediul rural, în localităţi precum Deda, Breaza, Eremitu, Sângeorgiu de Pădure şi altele, în aşa fel încât să fie acoperit întregul judeţ.

În Târgu-Mureş colectarea va fi realizată în cele 11 puncte fixe de colectare, iar în celelalte oraşe cetăţenii sunt rugaţi să lase deşeurile electrice, electrocasnice şi electronice în faţa blocului sau a casei, lângă containerele de gunoi menajer”, ne-a declarat Dănuţ Ştefănescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Deşeurile electrice şi electronice vor fi transportate de către firmele de salubritate la punctele de colectare special amenajate, de unde producătorii le vor prelua şi le vor transporta până la operatorii economici care desfăşoară activităţi de tratare sau reciclare.

În judeţul nostru, la ediţia precedentă a campanie “Marea debarasare” au fost adunate 9,27 tone de deşeuri. Campania este desfăşurată la iniţiativa  Ministerului Mediului şi Pădurilor, prin agenţiile judeţene şi regionale, în parteneriat cu producătorii de echipamente electrice şi electronice.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite