Târgu-Mureş: Scandal în şedinţa de Consiliu Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal în şedinţa de Consiliu Local, după ce proiectul privind aprobarea construcţiei unei staţii meteo a fost retras de pe ordinea de zi.

Administraţia Naţională  de Meteorologie a iniţiat elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, solicitând eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unei staţii meteorologice.  Staţia Meteo ar urma să fie amplasată pe un teren de 1.740 de mp în extremitatea actualului Aeroclub, care a intrat recent în administrarea oraşului.

Proiectul a fost retras iniţial de pe ordinea de zi a şedinţei, dar consilierul local David Csaba a cerut reintroducerea lui, fapt ce l-a înfuriat pe primar, mai ales că acolo ar urma să fie amplasat Centrul de Excelenţă în Cercetare IBM.

"Am cerut o lună de zile răgaz pentru a întăbula terenul primit de la Ministerul Transporturilor, pentru că nu vrem să vine IBM-ul şi să ne trezim că se cramponează de Staţia Meteo", a spus Florea.

Conducerea staţiei Meteo a precizat că această construcţie este necesară, iar finanţarea va fi asigurată de Ministerul Mediului. "Am obţinut banii pentru o Staţie Meteo care va fi cea mai modernă din sud estul Europei", a precizat Makkay Grigore.

Primarul n-a cedat însă, iar proiectul a fost amânat.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite