Târgu-Mureş: Scandal între senatorul Gyorgy Frunda şi prefectul judeţului de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lozincile scandate de membrii "Noua Dreaptă" l-au iritat pe senatorul maghiar
Lozincile scandate de membrii "Noua Dreaptă" l-au iritat pe senatorul maghiar

Dispută verbală aprinsă pe holul Prefecturii Mureş între senatorul Gyorgy Frunda şi prefectul judeţului, Marius Paşcan. Senatorul maghiar s-a arătat extrem de iritat de lozincile scandate de membrii Asociaţiei "Noua Dreaptă" şi i-a cerut Prefectului să intervină.

Senatorul Gyorgy Frunda şi prefectul judeţului Marius Paşcan au avut astăzi o dispută verbală pe holurile Prefecturii, chiar înainte de momentul depunerii de coroane la Monumentul Latinităţii. Discuţia a pornit de la sloganurile scandate de membrii Asociaţiei "Noua Dreaptă", care l-au iritat pe senatorul UDMR. 

Potrivit Mediafax, Frunda i-a spus prefectului că "e inadmisibil" ce se strigă, arătându-se deranjat mai ales de sloganul "Limba română, unica stăpână" şi "Harghita şi Covasna pământ românesc". Mai mult, senatorul i-a cerut prefectului să ia legătura cu forţele de ordine. "Chemaţi SRI-ul, Miliţia şi Armata, că uitaţi ce-i aici", i-a spus Frunda lui Marius Paşcan.

Prefectul judeţului a precizat că senatorul Gyorgy Frunda nu cunoaşte legea. "Domnul Frunda şi-a ieşit din fire că de ce manifestanţii din Noua Dreaptă scandau tot felul de sloganuri şi lozinci şi de ce Instituţia Prefectului nu i-a oprit. I-am spus că nu cunoaşte legea. Instituţia Prefectului nu se ocupă de autorizarea manifestărilor publice, nu are în atributul său legal acest lucru şi în al doilea rând şi să fi vrut nu aveam cum să opresc participarea unor cetăţeni, fie că sunt de la Noua Dreaptă, fie de altundeva la o manifestare publică. Nu aveam atributul, atâta timp cât ne bucurăm de libertate de mişcare şi de a manifesta în această ţară. El n-a înţeles despre ce e vorba, era foarte enervat, prin urmare i-am întors spatele, că am văzut că nu avem ce dialoga.",a spus Paşcan.

Prefectul a precizat că marşul celor de la "Noua Dreaptă" a fost atent monitorizat de autorităţi, prin urmare nu s-au înregistrat incidente. "Au fost întâlniri ale autorităţilor de ordine publică încă de acum două săptămâni, pentru că exista intenţia Noii Drepte de a participa la manifestări la Târgu-Mureş şi tocmai pentru  a se evita orice posibile acţiuni de conflictualitate.  Acţiunile au fost monitorizate, prin urmare n-a fost nici un fel de pericol. S-au scandat lozinci legate de Ardeal, de patrie, absolut de bun simţ , cred eu. Nu s-a ieşit din cadrul legal, iar Noua Dreaptă e o organizaţie recunoscută legal în România şi nu ai cum să interzici participarea  membrilor săi la vreo manifestare publică, decât atunci când sunt puşi în afara legii, ori atunci când au lozinci de tip fascist.  Ori eu ca prefect nu pot, subiectiv, nu e prerogativa mea, să hotărăsc dacă sunt fascişti sau nu, dacă pot participa la o manifestare publică sau nu. Mă mir că domnul senator Frunda, care e şi avocat, nu cunoaşte legea administraţiei publice locale", a precizat Marius Paşcan.

Aproximativ 200 de persoane au luat astăzi parte la marşul organizat de Asociaţia "Noua Dreaptă" şi Uniunea Vatra Românească la Târgu-Mureş pentru a marca Ziua Naţională a României.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite