Târgu-Mureş: (Update) Scandal la Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Benedek Imre, şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a recunoscut astăzi într-o conferinţă de presă că refoloseşte materialele sanitare de unică folosinţă în intervenţiile chirurgicale pe care le efectuează în clinică.

Potrivit medicului, problemele cu care se confruntă clinica sunt mai numeroase. "Cateterul e de zece ori refolosit, resterilizat pentru că nu asigură Ministerul Sănăţii şi administraţia (n.r. spitalului) necesarul de materiale. Întrebarea e ce să faci? Să spui că nu poţi refolosi şi să laşi bolnavul să moară sau să refoloseşti şi să-i dai bolnavului şansă să trăiască eventual sănătos sau infectat cu un virus", a spus dr. Benedek Imre.

Update

Pacienţii, şocaţi de condiţiile din spital

Ana Albu are 77 de ani şi a venit la spitalul din Târgu-Mureş tocmai din Alba Iulia. Medicii i-au făcut mai multe investigaţii, printre care şi un cateterism cardiac. Ca şi alţi pacienţi în stare gravă, Ana Albu nu ştie dacă aparatura utilizată de medici a fost de unică folosinţă sau a mai trecut prin venele altor bolnavi. „Mi-au pus un aparat, nu ştiu dacă nou sau nu“, spune femeia. 

Ioana Cojocăreanu, o pacientă din Bistriţa, a suferit un infarct. Medicii i-au salvat viaţa, dar au aşezat-o într-un pat supliementar într-unul dintre saloane. „ E îngrozitor. Nu e normal, am muncit o viaţă, am cotizat la CAS şi acum nu am loc în salon“, spune pacienta.

Scandal între medici şi manageri

Direcţiunea spitalului neagă situaţia semnalată de medicul Benedek. Lavinia Cosma, purtătorul de cuvânt al SCJU spune că „nimeni din conducerea spitalului nu i-a cerut profesorului Benedek să refolosească materiale de unica folosinţă. Din datele pe care le avem, există materiale pentru a se putea desfăşura acolo activitatea medicală. Achiziţiile se fac pe baza referatului de necesitate din partea şefului clinicii“, a spus Lavinia Cosma.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite