Târgu-Mureş:Sărbătoarea meşterilor din toată ţara, în Cetatea Medievală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul este primul de acest gen, dedicat pieţei „do it yourself”, organizat în România. Cu ocazia Târgului Meşterilor Constructori vor fi organizate expoziţii, demonstraţii, concursuri şi momente artistice

Târgul Meşterilor Constructori va avea loc în Cetatea Medievală începând de mâine şi până luni. Evenimentul îmbină târgul clasic de produse meşteşugăreşti cu activităţile în aer liber, fiind un bun prilej pentru mureşeni să se distreze în timp ce-şi caută materiale pentru renovarea locuinţei. Motivaţia Târgului este aceea că meşterii sunt factori importanţi care influenţează beneficiarii în alegerea materialelor.

Evenimentul propus de CAMEX aduce în atenţie această categorie de consumatori şi clienţii finali, persoane pasionate de bricolaj (activităţi de timp liber realizate în casă n.r.). Aria geografică de adresare a manifestării este compusă din judeţele Mureş, Harghita şi Bistriţa Năsăud, de unde provin majoritatea exponanţilor. „Evenimentul este deosebit de important pentru Târgu-Mureş deoarece reînvie tradiţia şi reuneşte meşterii de astăzi în cetatea meşterilor de altădată. Să nu uităm că în anul 1657, 434 de meşteri locali au realizat în Cetatea Medievală lucrările de amenajare din incinta acesteia cetăţii, iar activitatea breslelor s-a prelungit până la jumătatea secolului al XIX-lea. Aşadar modernismul va fi în strânsă legătură cu istoria”, ne-a declarat Bogdan Romaniuc, reprezentant PR în cadrul AB Plus Events, organizatorul Târgului.

Trei zone alocate Târgului

Evenimentul este dezvoltat în jurul a trei zone importante: cea a pavilioanelor expoziţionale, zona de demonstraţii şi spaţiul alocat activităţilor în aer liber (concursuri, catering şi momente artistice n.r.). „Demonstraţiile din cadrul Târgului privesc atât materiale de construcţii noi apărute, cât şi tehnici de lucru moderne. Vor fi antrenaţi montatori de acoperişuri, confecţioneri de tâmplarie AL/PVC, montatori de pereţi şi plafoane din gips-carton, zidari, mozaicari şi nu numai”, a completat Romaniuc. Vor participa companii producătoare sau importatoare de materiale de construcţii, firme care au dezvoltat sau intenţionează să dezvolte un plan de comunicare cu toţi consumatorii în parte sau cu meşteri în construcţii, plus companii care au în portofoliu produse destinate pieţei „do it yourself”.

Pe parcursul întregului Târg intrarea mureşenilor va fi liberă. Organizatorii aşteaptă un flux de aproximativ 3.000 de vizitatori pentru fiecare zi de desfăşurare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite