Târgu-Mureş: Şapte motociclişti italieni ajută medicii de la Cardiologie Pediatrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei şapte au parcurs 4.000 de km pe motoare pentru a ajuta spitalul din Târgu-Mureş. Italienii fac parte din asociaţia „Omo da Moto“ şi sunt la prima acţiune caritabilă de acest gen. Au aflat despre spitalul din Târgu-Mureş de la o asociaţia „Bambini cardiopatici di Mondo“, cu care colaborează.

Cei şapte motociclişti au plecat din Verona în urmă cu zece zile, iar expediţia lor încă nu s-a terminat, deşi au ajuns aseară la destinaţie. Scopul turului este de a parcurge opt ţări, adică 4000 de km, pentru a răspândi un mesaj de solidaritate faţă de copiii cu probleme cardiace.

Din dorinţa de a ajuta pe cine are mai multă nevoie, motocicliştii au luat legătura cu Asociaţia „Bambini Cardiopatici nel Mondo”, din regiunea Veneto, o asociaţie care are în evidenţă copii bolnavi, dar şi spitale de cardiologie pediatrică din toată lumea. Aşa au aflat despre Clinica de chirurgie cadriovasculară pediatrică din Târgu-Mureş şi de probleme cu care se confruntă medicii de aici.

Cei şapte italieni au decis astfel să strângă fonduri pentru pregătirea, într-un spital din Italia, a personalului medical de la secţia din Târgu-Mureş. „ În Italia se vorbeşte mult despre centrul medical din Târgu-Mureş, care ştim că este unul dintre cele mai importante din  România. Noi încearcăm să îmbinăm motociclismul cu acţiunile de solidaritate. Am încercat să transmitem mesaje de solidaritate în toate ţările prin care am trecut“, a spus  Roberto Adami, preşedintele Asociaţiei Omo da Moto.

Stagiu de pregătire pentru medici

Deocamdată, italienii au făcut o colectă doar la nivelul regiunii Veneto, unde au fost amplasate urne pentru strângerea de fonduri în magazine şi instituţii. Acţiunea este doar la început, iar din banii ce se vor aduna va fi achitat un stagiu de pregătire pentru tot personalul medical de la Clinica de chirurgie cardiovasculară.

„Din Târgu-Mureş nu vor merge decât un medic şi două asistente pe serie, pentru că e nevoie de continuitatea actului medical şi aici. În clinica noastră sunt patru medici care ar trebui sa meargă, 2-3 perfurzionişti şi asistentele de la ATI“, a explicat dr. Horaţiu Suciu, şeful clinicii.

Cine sunt „Omo da Moto“

Cei şapte motociclişti italieni au între 30 şi 50 de ani şi au venit din Italia cu un motor Harley Davidson şi şase motociclete BMW. Au străbătut Slovenia, Croaţia, Bosnia, Serbia şi România, iar la întoarcere se vor opri în Ungaria, Austria şi Italia pentru a lansa mesajul lor de solidaritate faţă de copiii bolnavi. Sloganul lor este „Dacă te pui pe motor, poţi să ajuţi“.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite