Târgu-Mureş:Sancţiuni de 1 Mai dacă nu respectaţi mediul înconjurător!i

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distracţia de 1 Mai se poate transforma în dezastru dacă nu veţi respecta mediul înconjurător. Peste 10.000 de localnici îşi vor petrece Ziua Muncii la „iarbă verde”, la Platoul Corneşti, pe malul Mureşului sau la marginea Pădurii Vulpii.

Meteorologii anunţă temperaturi de peste 25 de grade Celsius de 1 Mai, ceea ce înseamnă că mureşenii vor lua cu asalt zonele verzi de la marginea oraşului pentru deja-clasicul grătar de Ziua Muncii. Cei care nu dispun de fondurile necesare unui weekend la o cabană sau la una din pensiunile din afara oraşului, vor petrece o zi cu aromă de mititei la Platoul Corneşti, pe malul Mureşului (in zona „Şapte Plopi” n.r.) sau la marginea Pădurii Vulpii. Gradul de civilizaţie al fiecăruia va fi testat de poliţiştii comunitari, care vor efectua controale în toate zonele aglomerate cu petrecăreţi. „Noi am prefera să nu fie cazul să intervenim, pentru că specificul zilei de 1 Mai este unul al relaxării şi al distracţiei, dar sunt, totuşi, reguli de care fiecare mureşean trebuie să ţină cont. Mediul înconjurător este deosebit de important, iar cei care nu-l respectă, trebuie să plătească”, ne-a declarat Valentin Bretfelean, şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Mureş.

Fără gunoaie după grătare

Lipsa de civilizaţie va fi taxată cu amenzi usturătoare de către comunitari, care îşi propun să îi sperie astfel pe mureşenii care uită să adune gunoaiele lăsate în urma grătarelor. Pentru depozitarea deşeurilor menajere în spaţii verzi, amenzile variază între 100 şi 500 de lei. „Nu îi vom ierta nici pe cei care vor bea prea mult şi vor tulbura liniştea publică. Ne dorim ca lumea să se distreze şi să profite de ziua liberă, dar să o facă într-o manieră civilizată”, a completat Bretfelean. Peste 10.000 de mureşeni se preconizează că vor petrece ziua de 1 Mai la „iarbă verde”.

Garda de Mediu, prezentă pe „front”


Inspectorii de la Garda de Mediu Mureş vor controla spaţiile de agrement în vederea respectării normelor legale cu ocazia zilei de 1 Mai. „În 1 şi 2 mai vom verifica dacă locurile de agrement au fost dotate cu saci de gunoi sau spaţii pentru amplasarea resturilor de către Primării, iar în 3 şi 4 mai ne vom asigura că deşeurile au fost adunate din locurile respective”, ne-a declarat Daniela Burdeţi, director interimar al Gărzii de Mediu Mureş.

Atenţie la focul de grătar


Focurile pentru grătare în spaţii nepermise ori în pădure reprezintă o altă temă a controalelor care vor fi efectuate de comunitari de 1 Mai, deoarece pericolul izbucnirii incendiilor este foarte mare. Amenzile aplicate pentru aprinderea unui foc într-un loc nepermis variază între 100 şi 300 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite