Târgu-Mureş: Salvat de inima unui băiat de 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii au efectuat primul transplant de cord din acest an
Medicii au efectuat primul transplant de cord din acest an

O echipă de medici condusă prof. univ. dr. Radu Deac, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, a efectuat ieri primul transplant de cord din acest an.


Pacientul care a primit o inimă nouă are 42 de ani şi se afla pe lista de aşteptare pentru transplant din luna septembrie 2009. Viaţa lui s-a schimbat acum radical, după ce în pieptul său bate acum inima unui băiat de 20 de ani.

Donatorul, un tânăr originar din Bistriţa, a suferit un accident de muncă, fiind îngrijit de specialitate la o clinică din Cluj, unde a avut loc şi recoltarea. Operaţia de transplant a decurs bine, fiind prima efectuată anul acesta.

Este primul transplant pe anul acesta,  făcut la un pacient din localitatea Cotmeana,  judeţul Argeş, în vârstă de 42 de ani, ce suferea de cardiomiopatie dilatativă - o dilatare excesivă a inimii care nu mai poate fi corectată medicamentos -, deci deasupra resurselor clasice de tratament. Dânsul era în evidenţa noastră de mai mult timp şi aştepta această procedură de transplant. Ieri (luni - n.r.) s-a ivit această oportunitate, deci un donator de 20 de ani, un băiat tânăr, din păcate victima unui accident de muncă”, a precizat prof.dr. Radu Deac.


Potrivit profesorului, stare pacientului este bună, medicii sunt optimişti în privinţa evoluţiei acestuia.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite