Târgu-Mureş:Salvarea lucrează fără fonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţă
Ambulanţă

Serviciilor de ambulanţă mureşene li s-au terminat banii pe acest an, Casa de asigurări nemaiavând fonduri. În această perioadă, până pe data de 3 ianuarie, prioritare sunt cazurile sociale, şi mai ales bolnavii ce nu domiciliază în judeţul Mureş

Serviciile de salvare mureşene, în pofida problemelor financiare, au decis să mai lucreze în foc continuu doar pe perioada sărbătorilor de iarnă, însă după Revelion sunt şanse mari ca ambulanţele să rămână în garaje. În acest sens, directorul Ioan Ivanici asigurat mureşenii că cei 360 angajaţi ai Ambulanţei Mureş vor lucra, cu certitudine, până pe 3 ianuarie. „Bugetul nostru e la limită, avem credite angajate în avans, pe ianuarie şi februarie 2010. Iar pe viitor, în opinia mea, cea mai bună soluţie, pentru transporturile interspitaliceşti, şi mai ales cele interjudeţene, este să vină salvările din judeţele în care domiciliază pacienţii”, a ţinut să sublinieze Ioan Ivanici.

La rândul săi, liderul de sindicat de la Ambulanţă, Mihai Ciobanu, ameninţă că de la anul angajaţii acestui serviciu s-ar putea să recurgă la forme extreme de protest, refuzând să mai urce în salvări. care a mai adăugat că ieri unul dintre angajaţii Ambulanţei s-a şi îmbolnăvit, fiind intubat şi la un pas de moarte, din cauza contaminării cu un virus de la unul dintre pacienţii transportaţi   

Muncă patriotică

În ce priveşte Ambulanţa privată Samaritanus, care lucrează cu patru maşini, managerul Varga Zsigmond afirmă că decontul cu CJAS s-a încheiat pe data de 15 decembrie. „În aceste zile ambulanţa publică solicită ajutorul nostru pentru transport, fiindcă nu mai fac faţă cu bolnavii extrajudeţeni. Noi îi vom transporta pe banii noştri, chiar dacă înţelegerea contractuală este depăşită în fiecare lună, cu peste 50%. De pildă, din 89 de servicii, pe ultima lună Casa ne-a decontat 36”, a spus Varga, completând că de sărbători mai face acele transporturi, care însă se vor sista de la anul. Fireşte, există soluţia unei taxe pe care o pot achita aparţinătorii, însă cazurile sociale şi mai ales pacienţii în vârstă de peste 70 de ani beneficiază de gratuitate, transporturi ce nu pot fi refuzate.


Salvarea mureşeană, în prag de colaps

Serviciul de salvare din Târgu-Mureş este singurul din ţară în care nu a fost acordat cel de-al 13-lea salariu, din lipsă de fonduri. În plus, lucrătorilor le-au fost tăiate orele suplimentare şi sporurile salariale. Salvarea mureşeană lucrează cu un deficit de 1.100.000 lei pe întreg anul 2008.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite