Târgu-Mureş: Romii din Valea Rece, cei mai buni dansatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de tineri romi "Roszacsapat" din cartierul mureşean Valea Rece a câştigat aseară prima ediţia a consursului de dansuri ţigăneşti "Romafest".

Casa de Cultură "Mihai Eminescu" a fost plină asaeră de spectatori veniţi să vadă prima ediţie a consurului de dansuri ţigăneşti "Romafest". La copetiţie au participat 78 de dansatori din şase localităţi mureşene.

Pe scenă au urcat grupele de tineri dansatori din Mădăraşu de Câmpie, Ernei, Sângeorgiu de Mureş, Corunca, Glodeni şi Târgu-Mureş. Cu toţii s-au pregătit intens timp de patru luni de zile, pentru a prezenta juriului cel mai original dans ţigănesc.

Cei care au uimit prin rapiditatea mişcărilor, au fost cei opt dansatori ai grupului "Roszacsapat" din cartierul mureşean Valea Rece, care au obţinut premiul I, în valoare de 700 de lei. Pe a doua poziţie s-au clasat dansatorii din Glodeni, membri ai grupului "Viragcsokor", care au obţinut un premiu de 500 de lei, iar locul III a fost ocupat de grupul "Vadrozsak" din Sângeorgiu de Mureş, care au primit un premiu de 300 de lei.Toţi dansatorii au primit diplome de participare.

Concursul a fost organizat de Asociaţia Siloe, fiind parte a unui proiect european a cărui valoare se ridică la 4.500 de euro.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite