Târgu-Mureş:Restanţele administraţiei locale: noua faţă a oraşului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiect centru
Proiect centru

În 2010 ar trebui finalizate investiţii publice cu rol de a redefini oraşul. Unele sunt restanţe mai vechi, cele mai apăsătoare sunt parcări, pasaj, modernizarea Centrului.

Lucrările de refacere a Pieţei Teatrului din Târgu Mureş, începute în vara anului trecut, sunt programate să fie finalizate în vara lui 2010. Între timp, zona ultracentrală ce implică accesul dinspre Piaţa Trandafirilor spre Teatrul Naţional, magazinele Luxor şi Hotelul Continental, implicit câteva blocuri turn, este un şantier cu un patinoar temporar în mijloc.

Deocamdată s-au realizat doar unele lucrări de decupare a planşeului de suprafaţă şi ceva reparaţii la parcarea subterană. Potrivit Rodicăi Fărcăşan, şefa Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Mureş, lucrările se vor desfăşura  etapizat. „Lucrările  vor fi încheiate în limita sumelor de bani”, a asigurat Fărcăşan, estimarea totală fiind de 10 milioane de lei. Noua Piaţa Teatrului va avea un mic amfiteatru, alături de spaţii expoziţionale şi de spectacole.

Primele parcări supraetajate?

Consiliul Local Târgu Mureş a votat în luna martie primele proiecte de hotărâri din istoria muncipiului privind organizarea de licitaţii în vederea concesionarii lucrărilor publice pentru parcări supraterane, însumând 770 locuri. Prima zonă vizată este strada Sârguinţei din cartierul Tudor unde, pe o suprafaţă totală de 3.259 mp, trebuie realizate câte 82 de locuri pe şase nivele, adică un total de 492 locuri de parcare. Cealaltă locaţie, în suprafaţă de 1.900 mp, este situată pe strada Horea, în spatele imobilelor situate în P-ţa Trandafirilor 27-30, şi ar urma să aibă 278 de locuri de parcare, pe cinci nivele, demisol şi parter.

Pasajul pietonal– muzeul incompetenţei

Mureşenii vor intra în deceniul al doilea din mileniul III tot fără a putea folosi pasajul care ar trebui să facă legătura între sediul Direcţiei Finanţelor Publice Mureş, clădirea Romtelecom şi Mureş Mall. Zona a fost un şantier din anii ’93 – ’94, pasajul a fost inaugurat de mai multe ori, în scop electoral, însă nu este funcţional nici astăzi.

Consiliul Local a amânat tot anul  modificarea documentaţiei necesare organizării licitaţiei pentru selectarea unui administrator unic pentru spaţiile situate în pasajul subteran din Piaţa Victoriei. Pe final de 2009 consilierii au luat în calcul inclusiv darea în folosinţă fără chirie a spaţiilor, predarea lor către Locativ SA (societate de administrare spaţii a Primăriei, n..r.) sau vânzarea acestora, însă o decizie clară ar putea fi luată în 2010.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite