Târgu-Mureş:Redescoperiţi frumuseţea lucrurilor mărunte, în parcul Cetăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5.000 de lumânări vor fi aprinse în Parcul Cetăţii
5.000 de lumânări vor fi aprinse în Parcul Cetăţii

„Festivalul Luminii” are ca temă redescoperirea valorilor spirituale neglijate de societatea contemporană. Orice târgumureşean poate lua parte la spectacolul de lumini creat în parcul Cetăţii Medievale, cu ajutorul unei simple lumânări.

Parcul de pe strada Ion Antonescu, situat lângă Cetatea Medievală, va fi luminat în această seară cu peste cinci mii de lumânări, în cadrul ediţiei a şaptea a Festivalului Luminii. Este pentru a doua oară când inedita manifestare, al cărei scop principal este redescoperirea valorilor spirituale neglijate de societatea în care trăim, cu ajutorul luminii a mii de lumânări aprinse în locuri publice, va fi organizată în oraşul nostru. „Anul acesta am pregătit 5.000 de lumânări care vor fi aprinse în parcul Cetăţii. Între orele 19.00 şi 21.00 va fi oprit iluminatul stradal, astfel că întreaga zonă va fi cucerită de lumina lumânărilor aşezate în gulguţe (cutii pentru lumânări special confecţionate din hârţii A4 n.r.). Evenimentul se adresează fiecărui individ în parte, datorită laturii spirituale a acestuia, prin care se dorește eliberarea de stres și revenirea la valori precum încrederea în sine, în ceilalți, altruismul și optimismul. În acest mod, mureşenii care vor fi prezenţi vor trăi, în propriul mod, ideea și spiritul Festivalului Luminii”, ne-a declarat Cătălin Cătană, coordonatorul Festivalului la nivel naţional. Evenimentul este organizat de Cercetaşii României, care au început această tradiţie în 2004, la Cluj-Napoca.

Lumină pentru sufletele mureşenilor

În această seară, parcul Cetăţii va deveni un loc de pelerinaj pentru toţi localnicii care caută un spaţiu relaxant. „Evenimentul este dedicat tuturor, indiferent de etnie, rasa ori sex. Ne-am gândit să aducem un strop de lumină în sufletele mureşenilor, acum când sunt atât de prinşi în viaţa cotidiană şi de multe ori uită să aprecieze lucrurile mărunte, aceasta fiind şi tema Festivalului. Vrem să creem o atmosferă liniştitoare, în care lumea să spună stop timpului şi să se distanţeze de problemele de zi cu zi”, a completat Cătălin Cătană.

Organizatorii au pregătit expoziţii fotografice, de pictură şi desene realizate prin tehnica airbrushing, aparţinând mureşeanului Matei-Demian Dragoș. Cercetaşii Togănel Mihai, Mircea Moldovan şi Adrian Barbu vor cânta la chitara acustică, în timp ce formaţia „Kájoni János” de la Liceul Bolyai Farkas le va oferi celor prezenţi un recital de blockflöte (instrument de suflat, din lemn n.r.). Atmosfera va fi încălzită de ceaiurile calde, oferite gratuit de cercetaşi celor prezenţi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite