Târgu-Mureş: Reacţia primarului la mărturia fostului şef al Poliţiei Comunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărturiile făcute de fostul şef al Poliţieie Comunitare, Viorel Filip la termenul din 13 aprilie a procesului în care este acuzat de corupţie şi abuz în serviciu contra intereselor publice au stârnit reacţii din partea primarului dr. Dorin Florea. Astfel printr-un comunicat de presă, conducerea Poliţiei Comunitare aduce precizări cu privire la implicarea primarului în acest caz.


Printre cei menţionaţi de Filip în faţa Instanţei se numără şi primarul municipiului dr. Dorin Florea, despre care Filip spune că ar fi dat dispoziţie să se înfinţeze o societate de pază privată care să preia obiectivele Poliţiei Comunitare.

"La şedinţele săptămânale ţinute la Primărie s-a pus problema externalizării Serviciului de Pază şi Protecţie a Poliţiei Comunitare întrucât nu era rentabil. Primarul ne-a dat dispoziţie să căutăm o firmă sau să facem o firmă în cadrul Poliţiei Comunitare pentru a prelua paza obiectivelor, întrucât costurile pe firmă ar fi fost mai mici, deoarece unui angajat al Poliţiei Comunitare trebuia să i se accorde sporuri conform Contractului Colectiv de Muncă", a arătat Filip în mărturia sa.

Serviciul de Relaţii Publice a Primăriei Târgu-Mureş a trimis azi un comunicat semnat de conducerea Poliţiei Comunitare prin care arată faptul că prin deciziile sale primarul urmărea de fapt "latura socio-umană,  şi nu favorizarea unor firme private".

"În cadrul unor şedinţe operative ţinute pe parcursul anului 2009,  edilul şef a solicitat găsirea unor alternative pentru angajaţii Poliţiei comunitare, dar şi ai altor servicii din cadrul Primăriei Tîrgu-Mureş (Administraţia serelor, Grădina zoologică etc.) care urmau a fi disponibilizaţi datorită crizei economice. Scopul acestui demers era asigurarea unei protecţii sociale pentru cei rămaşi fără locuri de muncă în contextul restructurării serviciilor respective, inclusiv prin externalizarea acestor servicii către unele societăţi comerciale de profil, private, cu respectarea legislaţiei în vigoare", se arată în comunicatul instituţiei.

Printre cei menţionaţi de Filip în mărturia sa se numără şi viceprimarul Claudiu Maior, care se află pe lista celor 16 martori care urmează să fie citaţi în acest proces.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite