Târgu-Mureş: Război posesorilor de ATV-uri şi iubitorilor de motocross

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria vrea să interzică circulaţia cu ATV-rile şi cu motocicletele de motocross în zonele de agrement ale oraşului. Cei care nu se conformează noilor reglementări riscă amenzi între 500 şi 1.000 de lei.

Primăria Târgu-Mureş le-a declarat război posesorilor de ATV-uri şi pasionaţilor de motocross, care nu vor mai avea voie să circule în zonele împădurite şi de agrement de pe raza municipiului.

Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre, ce va fi supus săptămâna aceasta votului consilierilor locali, este interzis accesul cu ATV-uri şi vehicule tip motocross în Complexul de Agrement şi Sport “Mureşul”, pe Platoul Corneşti şi pe malul râului Mureş, în afara zonelor special amenajate sau în afara manifestărilor sportive.

Motivaţia deciziei

Decizia primăriei se bazează pe numeroaselor sesizări primite de la mureşeni. Potrivit autorităţilor locale, vehiculele ATV şi cele de tip motocros destinate activităţii sportive îndeosebi, constituie un factor de stres şi nesiguranţă pentru cetăţeni.  „În scopul reducerii disconfortului şi poluării fonice, cât şi a prevenirii eventualelor accidente pe raza municipiului, respectiv în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte publică, se impune  reglementarea circulaţiei acestor vechicule”, a precizat Valentin Bretfelean, directorul executiv al Poliţei Locale Mureş.

Decizia autorităţilor este salutată de mureşenii care parctică acest sport la nivel de performanţă. „Mişcarea ATV ţi motocross ar trebuie să fie un sport în sine şi nu o plimbare de fiţe, care îi deranjează pe ceilalţi prin oraş. Nu e normal ca unii să se plimbe cu ATV-urile prin locuri destinate plimbărilor şi bicicliştilor. Pentru motoare şi ATV-uri există în afara oraşului terenuri speciale, unde cine iubeşte acest sport îl poate practica în voie”, a precizat Laszlo Nyaradi, preşedintele ATV Mureş Club. În termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii, angajaţii primăriei vor monta indicatoarele de avertizare privind noile reglementări. 

Amenzi usturătoare

Mureşenii care nu se vor conforma viitoarei hotărâri a Consiliului Local riscă amenzi usturătoare. „Încălcarea prevederilor se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 500-1.000 de lei. Împotriva procesului verbal de constatare se poate face plângere în termen de 15 zile de la data comunicării, la instanţa de judecată în a cărei în circumscripţie teritorială a fost săvârşită fapta contravenţională”, se arată în proiectul de hotărâre.  Dacă cei sancţionaţi vor plăti amenda în termen de 48 de ori vor avea de achitat doar jumătate din sumă.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite