Târgu-Mureş: Război între un consilier local şi un comisar de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul inspector de mediu cere daune morale consilierului local
Fostul inspector de mediu cere daune morale consilierului local

Discuţiile au început de acum doi ani, când comisarul a amendat hotelul patronat de consilierul local, pentru poluare. Florin Vlas îl acuză pe comisarul Ioan Ciorbagiu de luare de mită şi a dat Garda de Mediu în judecată.

Războiul început acum doi ani între consilierul local Florin Vlas şi fostul comisar al Gărzii  Naţionale de Mediu Mureş (GNM) Ioan Ciorbagiu nu pare să se fi terminat, chiar dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a găsit nevinovat pe acesta din urmă.

Totul a pornit de la un control pe care fostul inspector de mediu l-a realizat acum doi ani la Hotelul Business, aparţinând consilierului local. „În urma unei reclamaţii şi la dispoziţia comisarului şef al GNM Mureş, m-am  deplasat să fac investigaţii pentru cercetarea sursei de poluare. Am prelevat o proba de apă uzată cu aspect fecaloid şi am făcut fotografii digitale. Din investigaţii mi-am dat seama că poluarea pâraielor Vaţman şi Pocloş provine de la Hotelul Business“, a precizat Ioan Ciorbagiu.

 Scandalul a început însă în momentul în care inspectorul a dorit să amendeze societatea consilierului local cu 50.000 de lei. Potrivit inspectorului, Florin Vlas l-ar fi jignit şi l-ar fi ameninţat cu pierderea locului de muncă.

Mită în bani şi cognac

De asemenea, Ciorbagiu susţine că Vlas ar fi rupt notele de constatare emise de el şi l-ar fi dat afară din birou, pentru ca, ulterior, consilierul local să se prezinte la DNA Mureş şi să-l acuze pe Ciorbagiu de luare de mită. „Acuzaţia de la DNA constă în faptul că eu aş fi pretins, în timpul unui control, suma de 5.000 lei lei ca în schimb să aplic o amendă în cuantum mai mic, adică 30.000 lei, sau chiar avertisment, şi că aş fi acceptat, în timpul controlului, o sticlă de cognac în valoare de 140 lei lei“, spune Ciorbagiu.

După doi ani de procese însă, acuzaţiile făcute de Vlas s-au dovedit a fi neadăvărate, iar în consecinţă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie l-a achitat pe Ciorbagiu.

Daune morale... de ambele părţi

Pe toată durata procesului, Ciorbagiu a fost suspendat din funcţie şi obligat să se pensioneze anticipat. Acum, e decis să ceară daune morale faţă de cel care l-a târât în justiţie atâtat timp. Spune că, în perioada în care a fost suspendat din funcţiea pierdut peste 10.000 de lei.

La rândul său, Florin Vlas spune că va da în judecată Garda de Mediu pentru că îi prejudiciază imaginea hotelului. „Ciorbagiu a cerut mită. Instanţa spune că nu a luat mită. Nici eu n-am spus că a luat mită, ci doar că a solicitat mită. Probabil că, doar pentru că a solicitat, l-ar fi achitat. Oricum, voi da în judecată Garda de Mediu Mureş pentru calomnie, pentru că timp de doi ani m-a purtat prin procese şi mi-a adus atingere la imaginea firmei“, a spus Vlas.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite