Târgu-Mureş: Ravagii pe terenurile agricole ale mureşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile abundente din ultima perioadă au dus la creşterea nivelului râului Mureş, dar şi a afluenţilor acestuia, care s-au şi revărsat inundând mai multe terenuri agricole din judeţ.

Codul galben de ploi se menţine şi astăzi pe râul Niraj şi Târnava Mică. „În prezent râul Niraj a depăşit cotele de atenţie în dreptul localităţilor Păsăreni şi Acăţari, iar râul Târnava Mică a depăşit aceste cote în dreptul localităţii Târnăveni. Administraţia Bazinală de Apă Mureş monitorizează atent aceste râuri, precum şi toate lucrările hidrologice executate în bazinul râului Mureş”, a precizat Călin Fokt, purtător de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.

Debit crescut de 3,5 ori

Apele crescute ale râului Mureş s-au revărsat pe terenurile agricole ale mure;enilor din localităţile Ogra, Sânpaul,Cuci, Cipău şi Adămuş. De asemenea a fost inundat şi drumul judeţean DJ 152 A, ce face legătura între municipiul Iernut şi localitatea Lechinţa. „În urma ploilor din ultima perioadă, debitul râului Mureş a crescut de trei ori jumate faţă de debitul mediu multianual înregistrat în această perioadă. Astfel, acesta s-a revărsat inundând terenurile agricole şi păşunile din localităţile respective”, a mai precizat Călin Fokt.

Ca măsuri de protecţia, Administraţia Bazinală de Apă Mureş a dispus umplerea barajului Valea cu 1.500.000 de metri cubi de apă, precum şi consolidarea digurilor de apărare în localităţile Păsăreni şi Acăţari. „Am consolidat digul de apărare cu 1.000 de saci cu nisip pentru că am avut probleme înlocalităţile Acăţari, Murgeşti şi Stejăriş. Noi monitorizăm digurile în permanenţă şi ţinem legătura cu autorităţile, iar în caz de pericol solicităm ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat Osvath Csaba, primarul localităţii Acăţari.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite