Târgu-Mureş: REMAT dă stratul programului „Rabla”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că programul de înnoire a parcului auto a debutat la nivel naţional în data de 16 martie, în judeţul Mureş nu toţi colectorii de rable au fost pregătiţi de start.

Întârzierile s-au datorat problemelor apărute la sistemul informatic, care însă acum au fost depăşite, astfel că  de astăzi mureşenii îşi pot aduce maşinile vechi, chiar şi la punctele de colectare ale REMAT.

În judeţul Mureş există şase colectori autorizaţi de rable, la care se adaugă REMAT-ul, cu punctele sale de lucru din Târgu-Mureş, Sighişoara, Târnăveni şi Reghin. Fiecare colector a primit câte 100 de vouchere, în valoare de 3.800 de lei fiecare.

Chiar dacă procedura de casare a rablelor este mai greoaie în acest an, mureşenii se arată interesaţi de program. „Am primit cele 100 de vouchere şi am demarat programul, pentru că am rezolvat problemele la partea informatică. Am avut deja 70 de solicitanţi, deci mai avem 30 de vouchere disponibile”, a precizat Mihai Nistor, administratorul societăţii Recycling Prod din Sântana de Mureş.

Potrivit reprezentanţilor REMAT, mureşenii care vor să-şi caseze o rablă trebuie să prezinte o copile după buletinul de indentitate, după talonul şi cartea de identitate a maşinii, precum şi un certificat de la primărie, care să arate că este la zi cu plata impozitelor şi taxelor către bugetul local.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite