Târgu-Mureş: Protest la o benzinărie din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri au blocat astăzi mai bine de o oră o benzinărie din oraş. Aceştia s-au alăturat astfel zecilor de protestatari din întreaga ţară. nemulţumiţi de scumpirea preţului carburanţilor.

Tinerii s-au adunat astăzi în parcarea unui mall din oraş, apoi au pornit în coloană spre o benzinărie de la ieşirea din oraş spre Sighişoara. Aici au alimentat fiecare de câţiva zeci de bani, şi-au curăţat maşinile şi au format cozi la pompe. Astfel, activitatea benzinăriei a fost blocată minute în şir.

"Protestăm împotriva preţului mare al carburantului, care s-a scumpit de trei ori în trei săptămâni. Vrem să tragem un semnal de alarmă, am văzut că în toată ţara s-au făcut astfel de acţiuni, iar noi vrem să fim solidari cu ei. Scopul final ar fi ca în 17,18, 19 ianuarie lumea să nu alimenteze la pompe", a spus Dan Dumitru , organizatorul acţiunii. Potrivit acestuia, astfel de acţiuni vor continua şi zilele următoare.

Protestatarii s-au arătat nemulţumiţi de suma consumată lunar pe combustibil, comparativ cu salariul câştigat. "Mai mult de jumătate de salar îl consum pe motorină. Preţul carburantului la noi e peste media europeană. La austrieci un litru de carburant e un euro, la noi e un euro şi 20-25 de cenţi, ceea ce e foarte mult, comparativ cu salariul nostru", a spus Adam Zoltan, protestatar.

Protestatarii au venit la benzinărie cu 9.200 de monezi, cântărind 25 de kilograme.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite