Târgu-Mureş: Proiect de peste 170.000 de euro pentru drumurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul din judeţ va fi monitorizat după model flamand foto Arhivă
Traficul din judeţ va fi monitorizat după model flamand foto Arhivă

Consiliul Judeţean a finalizat astăzi un proiect european pentru monitorizarea traficului din judeţ. Valoarea proiectului depăşeşte 170.000 de euro.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Guvernul belgian şi cu un consorţiu de construcţii din Flandra, are ca scop realizarea de mijloace şi metode de investigare a traficului în judeţ. Practic, traficul de pe drumurile judeţene a fost măsurat cu ajutorul unui soft special, realizându-se astfel o mai bună clasificare a arterelor de circulaţie.

Proiectul a fost implementat din 2008 şi până astăzi, timp în care echipele de specialişti belgieni au vizitat judeţul de cinci ori. " În cadrul proiectului am acumulat cunoştinţe legate de mentenanţa drumurilor din Flandra şi despre drumurile colectoare. De asemenea, am monitorizat traficul din judeţul Mureş pe baza informaţiilor obţinute şi am putut face o ierarhizare a drumurilor mureşene, atât naţionale, judeţene cât şi comunale", a precizat Constantin Moga, managerul de proiect.

Pe viitor cunoştinţele acumulate, softul şi aparatul de măsurare a traficului vor rămâne autorităţilor judeţene şi vor fi utilizat pentru unele proiecte de modernizare a drumurilor din judeţ.

Valoarea totală a proiectului este de 172.589 de euri, dintre care 34,93% reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite