Târgu-Mureş:Primăvara se numără răsadurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi aici cât îi costă pe mureşeni seminţele, răsadurile sau puieţii de pomi. Odată depăşit sezonul rece, mureşenii se pot pune pe treabă în ceea ce priveşte plantarea culturilor de grădină.

Fie că e vorba de legume sau pomi fructiferi, specialiştii în agricultură recomandă plantarea seminţelor la două săptămâni după trecerea perioadei de îngheţ, când solul este bine zvântat. În Târgu-Mureş, seminţele se găsesc la magazinele specializate în produse agricole, iar preţurile variază în funcţie de sortiment. Seminţele de roşii costă între 45 de lei pachetul de 500 de seminţe din sortimentul Keren şi 215 lei pachetul de 500 de seminţe de roşii Magnus. Aceeaşi situaţie şi în cazul ardeiului gras. Cu 10 lei pot fi cumpărate 10 grame de seminţe simple de ardei gras, dar pretenţioşii pot cheltui şi 240 de lei pentru un pachet de o mie de seminţe din sortimentul Belladonna.

Seminţele de varză costă între 30 de lei (pachetele de 5 grame de seminţe) şi 129 de lei, pachetele de 2500 de seminţe de varză purpurie, foarte rară. Cartoful este un aliment de bază, alături de pâine sau complementar cu aceasta, deci nu poate lipsi din „repertoriul” unui agricultor care se respectă. Astfel, cartofii au un preţ de desfacere de 1,5-1,7 lei kilogramul, dar preţul poate fi mai mare, în funcţie de mărime şi calitate.

Cine vrea viţă de vie în grădină, va trebui să scoată din buzunar între 10 şi 20 de lei pentru o cultură cât mai roditoare. Specialiştii recomandă ca pachetele cumpărate să aibe specificate soiul şi portaltoiul. Pomii, în speţă vişinii, merii şi prunii, costă între 5 şi 15 lei puieţii, în funcţie de rasă şi de adaosul comercial din fiecare magazin specializat.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite