Târgu-Mureş: Primarul vrea confiscarea imobilelor lăsate în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, vrea să promoveze prin parlamentarii mureşeni un proiect de lege, prin care imobilele lăsate în paragină să fie confiscate de administraţiile publice locale sau să fie trecute în administrarea acestora timp de 25 ani.

Decizia edilului vine după ce tot mai multe imobile din oraş sunt lăsate în paragină de către proprietari, iar municipalitatea nu poate face nimic pentru a le reda aspectul îngrijit.

"Propun un proiect de lege, de ordonanţă de urgenţă, prin care acele case să iasă din peisajul cetăţenilor definitiv. Acelea nu sunt câştigate pe bani cinstiţi, din moment ce sunt lăsate în paragină, acela este dispreţ şi faţă de banul cu care le-ai cumpărat (...) Să le preia Primăria, să le pună la punct şi să le administreze 25 de ani, într-un scop nobil, după care le cedează înapoi copiilor lor, plecând de la ideea că vor avea mai mult respect faţă de proprietăţi. Dacă nu le pun ei la punct, iar le confiscă Primăria pe 25 de ani. Fără nicio despăgubire", a precizat Dorin Florea, citat de Agerpres.

Edilul a spus că în Târgu Mureş sunt în jur de 70 de imobile lăsate în paragină. În gfaţa unora dintre ele municipalitatea  a amplasat bannere uriaşe în care sunt trecuţi adevăraţii proprietari ai imobilelor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite