Târgu-Mureş: Primarul din Sovata nu vrea să dea jos drapelul secuiesc de pe clădirea primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapelul secuiesc e arborat pe clădirea primăriei din Sovata foto Arhivă
Drapelul secuiesc e arborat pe clădirea primăriei din Sovata foto Arhivă

Drapelul secuiesc arborat de un localnic în 17 martie pe sediul Primăriei din Sovata nu a fost luat jos nici după zece zile. Potrivit prefectului Marius Paşcan, s-au purtat discuţii atât verbale cât şi în scris cu primarul Peter Ferenc, dar fără nici un rezultat. Potrivit prefectului, doar primarul are atributul de a însepărta însemnul respectiv.

Prefectul judeţului, Marius Paşcan s-a arătat de-a dreptul mâhnit de situaţia creată, dar potrivit acestuia, doar primarul localităţii are dreptul de a solicita îndepărtarea drapelului respectiv, nefiind vorba despre un steag recunoscut de statul român.

"Ieri steagul nu era coborât de pe Primăria din Sovata şi eram de-a dreptul mâhnit şi am vorbit cu primarul din localitate, rugându-l să-şi facă datoria de primar, pentru că vorbim de clădirea primăriei şi nimeni altcineva decât primarul nu are atributul legal de a da jos un însemn de pe acea clădire. L-am informat şi în scris să-şi facă datoria legală", a precizat prefectul. 

Deşi solicitările de îndepprtare au fost făcute, steagul e tot acolo. "Aici vorbim despre un simbol al comunităţii maghiare, iar legea preveda ca instituţiile statului să îndepărteze un drapel oficial, dar un însemn neoficial cu valoare pur simbolică, nu", a precizat Paşcan.

Contactat telefonic de redactorii Adevărul de Seară, primarul oraşului Sovata a precizat că luni va lua o decizie în acest sens.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite