Târgu-Mureş: Primăria investeşte 62.000 de euro în bănci, balansoare şi tobogane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut au reamenajat toate parcurile din oraş, autorităţile vor să cumpere şi anul acesta mobilier nou. Municipalitatea doreşte să cumpere bănci, leagăne, tobogane şi balansoare, chiar dacă anul trecut au fost schimbate mare parte dintre ele.

Primăria Târgu-Mureş sfidează criza economică. Acum când toată lumea „strânge cureaua“ şi încearcă să economisească, edilii vor să arunce 62.000 de euro pentru achiziţionarea a 300 de bănci, 75 de leagăne metalice, 60 de balansoare şi 46 de tobogane pentru parcurile din oraş. Asta în condiţiile în care anul trecut s-au mai montat încă 1.000 de bănci şi s-au amenajat locuri de joacă pentru cei mici.

Achiziţiei necesară

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, achiziţia este necesară. „Am primit numeroase solicitări din partea administraţiilor de proprietari, care cer montarea de bănci şi obiecte de joacă în parcuri. De asemnea, dorim să schimbăm balansoarele şi leagănele montate mai demult în curtea grădiniţelor, care sunt uzate. Dorim să achiziţionăm şi leagăne metalice pentru copiii între 3 şi 7 ani, pentru că până acum toate erau pentru cei trecuţi de această vârstă“, a precizat Florin Moldovan, director adjunct al Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş.
Directorul recunoaşte însă că anul trecut angajaţii municipalităţii au montat 1.000 de bănci, care au fost cumpărate în 2008 la preţul de 450 de lei bucata. „Preţul pentru o bancă metalică, vopsită în câmp electrostatic, va fi şi anul acesta la fel ca cel de la ultima achiziţie“, a mai precizat Florin Moldovan.

Nu toţi mureşenii văd cu ochi buni decizia Primăriei, mai ales că spaţiile verzi din cartiere sunt în stare bună. „E anormal să cheltuie atât. Murim de foame şi ei cheltuie atâţia bani, mai ales că la mine în cartier au făcut parcul anul trecut. Nu e nevoie acuma de aşa ceva“, a spus Ihegyi Ibalya, care locuieşte în cartierul Dâmbu Pietros.

Alţi localnici sunt de acord cu achiziţia, atâta timp cât băncile sau obiectele din parcurile de joacă necesită reparaţii. „E normal să schimbe leagănele şi toboganele uzate din când în când, dar nu acolo unde s-au schimbat anul trecut “, a spus Ioan Sârbu, mic intreprinzător din cartierul Tudor.

Primăria aşteaptă oferte

Angajaţii Primăriei aşteaptă ofertele firmelor care vor să participe la licitaţia din 14 iunie. Valoarea contractului pentru obiectele de joacă din parcuri se ridică la 126.302 lei, iar a celui pentru bănci la 134.454 de lei. Potrivit documentaţiei, plăţile către firmele câştigătoare vor fi făcute în termen de şase luni de la prezentarea primelor facturi, iar garanţia lucrărilor va fi de un an.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite