Târgu-Mureş: Primăria ia bani cu împrumut pentru a-şi achita datoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgu-Mureş se împrumută cu suma de 4.403.862 de lei de la Trezoreria Statului pentru a achita datoria acumulată de furnizorul de energie termică, Energomur şi dezvoltatorul imobiliar, Contrascom Benţa către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Municipalitatea a acumulat până la finele anului trecut datorii faţă de cele două societăţi, care din cauză că nu şi-au primit banii de la primărie, au acumulat la rândul lor datorii faţă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Potrivit municipalităţii, împrumutul de la Trezoreria Statului este avantajos pentru autorităţile locale, fiind reglementat printr-o Ordonanţă de Guvern, care prevede unele măsuri de redresare a economiei pe timp de criză. Astfel,  dobânda pentru suma respectivă este de 6,25%, termenul de rambursare al creditului de maxim 5 ani, iar perioada de graţie de un an.

Este vorba de o garantare pe care a facilitat-o Guvernul României, printr-o hotărâre de Guvern, prin care toate datoriile de la Finanţe acumulate de societăţi care nu şi-au încasat banii de la primărie, cum ar putea fi E.ON Gaz, Energomur sau alte societăţi care au lucrat şi nu şi-au încasat banii la timp de la Primărie sau de la instituţii ale statului, pot fi ajutate cu o anumite sumă de bani prin aceasta hotărare de Guvern”, a declarat Claudiu Maior, viceprimarul municipiului.

Sumele aprobate de consilierii locali sunt de 3.218.600 de lei pentru stingerea obligaţiilor fiscale ale societăţii Constrascom Benţa şi 1.185.262 de lei pentru plata datoriilor către Finanţate ale Energomur. Din datele furnizate de ANAF , dintre toate societăţile care au furnizat bunuri şi servicii municipalităţii, doar Energomur şi Contrascom Benţa aveau datorii către Finanţe.




Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite