Târgu-Mureş:Prima etapă de raliu în oraşul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Leu
Mihai Leu

Mureşenii pasionaţi de cai putere vor avea ocazia să vadă chiar în oraşul lor o probă a unui concurs de raliu. Competiţia se va desfăşura pe o lungime de 250 de kilometri, atât în judeţul Mureş cât şi în Harghita şi este inclusă în calendarul Campionatului Naţional de Raliu.

Organizatorii au dat deja startul la înscrieri pentru echipajele care doresc să participe. „Ne aşteptăm la 40-50 de echipaje, cu piloţi atât din ţară, cât şi din Ungaria, Austria sau Bulgaria”, a precizat Sorin Itu, responsabil de partea tehnică  a evenimentului.
 
Superspeciala la Târgu-Mureş


Startul raliului Mureşeului se va da vineri 4 iunie din faţa Primăriei Târgu-Mureş. „Va avea loc o probă Superspecială în oraş, care se va desfăşura pe Serpentina Veche. Spectatorii vor avea ocazia să vadă maşini circulând cu viteză, derapaje şi viraje strânse”, a precizat pilotul Mihai Leu, organizator al evenimentului. Raliul va continua sâmbătă cu proba specială Praid/Bucin. „Sâmbătă piloţii vor avea traseul Târgu-Mureş-Miercurea Nirajului-Sovata-Praid şi vor ajunge până în apropiere de Gheorgheni, în judeţul Harghita, unde va fi o regrupare şi tot plutonul se va întoarce la Târgu-Mureş”, a mai spus Sorin Itu.

Raliu dificil

Potrivit organizatorilor, gradul de dificultate a raliului va fi ridicat. Vor exista 11 probe speciale pe o distranţă de 105,2 km. „ Primele probe vor fi de viteză, urmând proba Praid, cu o lungime de 29 de km, care e foarte tehnică, virajată şi destul de îngustă”,a mai spus Itu. Chiar dacă e dificilă, proba de raliu la Praid este catalogată de campionul Mihai Leu, drept una dintre cele mai frumoase din ţară. La finalul raliului Mureşului piloţii vor primi diplome şi cupe, dar şi diverse premii din partea muncipalităţii. Costul de organizare a unui astfel de raliu ajunge până la 50.000 de euro.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite